Egy férfi Kaposváron italozott együtt az ismerősével, aki később nagyon lerészegedett. A férfi ezt kihasználta kivette a pénztárcáját a zsebéből, a benne lévő pénzt eltette, az iratokat eldobta.

Egy 35 éves férfi októberben átment Kaposvárra, ahol összefutott az egyik ismerősével, aki több italra is meghívta őt egy kocsmában. Miután a kocsma bezárt, egy szórakozóhelyen folytatták az italozást, itt is az ismerős fizetett. Végül az ismerős magatehetetlenre itta magát. Emiatt, amikor kimentek az utcára, a férfi könnyedén ki tudta venni a tárcáját a kabátjából.

Képünk illusztrációForrás: Origo

A pénztárcában talált több tízezer forintot eltette, az iratokat, bankkártyát eldobta. A rendőrök nem sokkal később elfogták, egy kaposvári vendégházban szállt meg, amit a lopott pénzből fizetett ki.

Már az előtt próbálta menteni magát, hogy a rendőrök elfogták volna. Arra kérte az ismerősét, hogy hazudja azt, hogy ő adta neki a pénzt. Az ismerőse azonban ebbe nem ment bele.

Az ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett.