Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tavaly márciusban két embert megölt baltával, majd a testeket felgyújtotta Nagykőrösön. Brutális részletek derülnek ki a vádiratból. 

A vádirat szerint március 31-én egy férfi egy nagykőrösi, romos tanyaépület rendbehozatalán dolgozott 17 éves fiával, akinek az egyik karja születési rendellenesség miatt csökevényesen fejlődött. Egy kerékpáros férfi jelent meg a háznál. Beszélgetni kezdett a két férfival, akik cigarettával is megkínálták. Aztán a biciklis segített nekik fát vágni, így került hozzá a balta.

Áldozatai testét gyújtotta meg a nagykőrösi kettős gyilkos, leégett a házukForrás: Origo

Aprítás közben beszélgetni kezdett a kamasszal, aki azt mondta neki,

hogy az apjával élnek az albérletben és tele vannak pénzzel. 

A vádirat szerint a 18 éves román férfi, V. Csaba, baltával a kezében, ránézett a fiú övtáskájára és a tanya melléképületébe csalta. Fejbe vágta a baltával, kivette a telefonját az övtáskából és bement a házba. 

Helyszínelők a nagykőrösi tanyán, ahol 2 embert megölt egy román fiatal baltával 2020 márciusábanForrás: Origo

Ott a kamasz 51 éves apját is négyszer fejbe vágta,

majd átkutatta a házat pénzért. Mivel nem talált semmit, mindkét testet meggyújtotta, mielőtt elhagyta volna a tanyát. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a kamasz még élt, amikor lángra kapott a teste.

Aznap éjszaka a román férfi visszatért. Valamilyen éghető anyaggal lelocsolta a már élettelen testeket, és újra meggyújtotta őket.

Apja és öccse holttestére a halott férfi másik fia talált rá. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai néhány nap alatt elfogták a gyilkost, aki ellen a főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, illetve a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.