December 8-ától látogatható a betlehemi jászol kiállítás a budapesti Szent István Bazilika lovagtermében.

Szerdától már megtekinthető a betlehemi jászol kiállítás a Szent István Bazilikában - adta hírül az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A kiállítást január 7-éig délelőtt 10 és délután fél 5 között lehet felkeresni, amelyen amatőr művészek, gyerekcsoporotok adventi ünnepkörhöz kapcsolódó népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásai lesznek láthatók.

A Magyarország legszebb betleheme pályázat második helyezett alkotása a Bükk lábánál lévő Tardonán, a helyi művelődési otthon előtt 2020. december 6-ánForrás: MTI/Vajda János

A Magyar Kézművességért Alapítvány 28. alkalommal megrendezett kiállítására betlehemekkel, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adveni ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehetett pályázni.

A pályamunkákat népi iparművészekből és néprajzkutatókból, valamint az esztergomi Keresztény Múzeum és a Ciszterci Egyházközség képviselőiből álló zsűri bírálta el.

A jászolkiállítást Magyar Kézművességért Alapítvány 1994-ben rendezte meg először, a római 100 jászol nemzetközi kiállítás mintájára.