A II. és III. kerületi Fidesz-tagság döntése értelmében Gór Csaba lesz a Fidesz 2022-es országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 4. számú egyéni választókerületében. A Budán született, tizenegy éve önkormányzati képviselőként dolgozó politikus legfőbb célja az egészségügyi ellátás további fejlesztése, a közlekedési infrastruktúra javítása és a kormányzati adópolitika sikereinek megőrzése.

Az a célom, hogy folytassam a Varga Mihály által megkezdett munkát. Az elmúlt nyolc esztendőben számos fejlesztés indult el: a közterületek megújítása, az iskola- és óvodafejlesztések, a kórház- és egészségügyi fejlesztések és közlekedésfejlesztések összege meghaladja a százmilliárd forintot a két kerületben - 

mondta Gór Csaba a Magyar Hírlapnak. Tízmilliárd forintot fordítottunk iskola- és óvodafejlesztésre, csaknem hatvanmilliárd forint összegű kórházi-egészségügyi fejlesztés valósult, illetve valósul meg, és nyolc és fél milliárd forint összegű sportfejlesztés. A kerületek közlekedésfejlesztésére több mint 26 milliárd forintot fordítottunk - tette hozzá. 

Gór Csaba: Mi az adócsökkentésben, a beruházásokban, a családok támogatásában és a munkahelyteremtésben hiszünkForrás: PM/Trieber Julia

A Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje kifejtette, hogy az egészségügy a magyar kormány számára is kulcskérdés, ezt jól mutatja, hogy a budai régióban, vagyis a XII. kerületet is ideértve 2014 óta több mint 69 milliárd forintos fejlesztést valósítottunk meg. Számos egészségügyi intézmény újul meg Budán, többek között a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, a Szent Margit Kórház, illetve a rendelőintézet is. Az egyik legfontosabb budai egészségügyi beruházás pedig jelenleg a Szent János Kórház felújítása, amellyel Budapest negyedik centrumkórháza születik meg.

Szólt arról is, hogy mindkét kerületnek baloldali vezetése van 2019 októbere óta, amelyek munkáját negatívan értékelik a Konzultáció Budáért kitöltői, úgy ítélik meg, hogy ezek a kerületek más budapesti városrészekhez képest rosszabbul fejlődtek az elmúlt másfél évben. Rengeteg olyan, megoldásra váró feladat van, amelyben látszik, hogy az itt élők nem számíthatnak a baloldali vezetésű önkormányzatokra.

Ezek a furcsa alkukkal tűzdelt, belviszályoktól hangos koalíciók nem az otthonunk fejlesztésével vannak elfoglalva, hanem a politikai játszmákkal, miközben én feltárom az itt élők számára fontos problémákat, megkeresem a felelőst, és intézkedem az ügyben - mondta. A baloldal egyre többet árul el jövő évi terveiről is, amelyek alapján egyértelmű, hogy nagy veszélyben vannak a nemzeti kormány által elért eredmények. Mi az adócsökkentésben, a beruházásokban, a családok támogatásában és a munkahelyteremtésben hiszünk.

A teljes interjút itt olvashatják.