Balesetett szenvedett az autójával, majd elrohant a helyszínről és egy közeli villanyoszlora felakasztotta magát egy férfi szerdán Lukácsházánál.

Szerda délután egy Fiat Scudo kisteherautó haladt a 87-es úton Kőszeg felől Szombathely irányába, amikor a jármű Lukácsháza határában hirtelen balra egy kis mellékútra akart bekanyarodni. A sofőrnek az út mellé sikerült kormányozni a járművet, ami az út menti árok feletti hídról ezért lecsúszott, majd a jobb oldalára borult – írja a Vaol.hu.

A Vas megyei hírportál szerint a balesetnek szemtanúi is voltak, akik megálltak, hogy segítséget nyújtsanak. A Fiat vezetője azonban kimászott az oldalán fekvő autóból, majd feltűnően "cikk-cakkban kacsázva" elfutott egy földúton. Az egyik szemtanú utána futott, hátha a férfi megsérült vagy sokkot kapott, egy másik szemtanú pedig hívta a segélyhívót.

Jobbra-balra kacsázva haladt az úton

A sofőrt végül a szemtanú néhány száz méter után szem elől tévesztette, így visszament a felborult autóhoz. Nem sokkal később egy Ford is megállt a Fiat mellett, hogy kell-e segítség, akinek mondták, hogy a sofőr elfutott. A Ford vezetője ezután továbbment Kőszeg felé, majd mikor már a rendőrök és a tűzoltók is a helyszínen voltak, visszajött, és elmondta, hogy Kőszeg irányában az úttól jónéhány száz méterre az egyik villanyoszlopon mintha egy emberalakot vélt volna látni.

Kiderült, hogy a Fiat vezetője az, aki a baleset helyszínétől közel egy kilométerre egy villanyoszlopra, körülbelül három méteres magasságban egy kötéllel felakasztotta magát. A negyvenes éveiben járó férfi életét már nem tudták megmenteni.

Másik szemtanú azt is elmondta, hogy már egy ideje jött a jármű mögött Kőszeg felől, és az autó akkor is jobbra-balra kacsázva haladt az úton, egyszer egy útszéljelző oszlopot is kidöntött.

A Vaol.hu cikke szerint a rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Címlapi képünk illusztráció.