Letartóztatták a fülöpi gyilkost

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy hónapra elrendelte a bíróság annak a 38 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint megölt egy 70 éves asszonyt, a saját rokonát a nyugdíjas fülöpi házában. A támadás után felkapta az ékszereit és egy üveg pálinkát, majd tüzet gyújtott, hogy eltűnjenek a brutális támadás nyomai. 
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint december 30-án este megjelent az unokaöccse, egy 38 éves férfi egy 70 éves asszony fülöpi házban és rátámad a nagynénire.

Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, a rendőrség hamar azonosította és elfogta a támadót.

A Tények riportja szerint az egyedül élő nőt a szomszédok kezdték keresni, és először úgy tűnt, hogy az asszony szén-monoxid-mérgezést kapott,

de kiderült, hogy agyonverték.

A támadás után a gyilkosa egy üveg pálinka kíséretében magához vette az asszony ékszereit és tüzet gyújtott a házban, mielőtt odébb állt. A faluban úgy tudják, a férfi büntetett előéletű, mert a társaival együtt állítólag agyonvert egy kutyát.

A férfit kihallgatták és őrizetbe vették, majd a nyomozók kezdeményezték az ügyészeknél letartóztatása indítványozását.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a férfi jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében meg is tette ezt. Emellett szerintük azért is szükséges a férfi letartóztatása, mert veszélyeztetné, megnehezítené a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével és befolyásolásával. A Debreceni Járásbíróság bírója úgy találta, hogy az ügyészi indítvány megalapozott, így a január 5-én megtartott ülésen egy hónapra elrendelte egy emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.