Beavatkozhat a baloldal mellett a magyar választásokba a CIA az ismert baloldali tanácsadó szerint

Parlament, tél
Nem lesz igazi, ropogós, havas időjárásunk, bár csapadékból fog jutni az ünnepek alatt
Vágólapra másolva!
Demszky Gábor és Medgyessy Péter egykori tanácsadója, a Mandiner megfogalmazása szerint balliberális körökben meghatározó kampánytanácsadó, Bruck Gábor szerint a CIA a baloldal mellett beavatkozhat a választásokba, a főnök pedig Gyurcsány Ferenc. Ahogy fogalmazott Bruck: „ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány" - írja a Mandiner, a Klubrádióban elhangzott Bruck-interjú alapján.
Vágólapra másolva!

A 2010 előtti időkben balliberális körökben meghatározó – Demszky Gábornak és Medgyessy Péternek, legutóbb pedig Gyurcsány feleségének dolgozó – kampánytanácsadó, Bruck Gábor volt a KlubRádió szerda reggeli műsorának vendége, amelyben az április választásokról és a baloldali esélyekről, kampányról beszélgettek. Többek között az alábbiak hangzottak el a tanácsadótól:

„Jönnek az erdélyiek, oké, ők szerencsére csak listára szavazhatnak. Akárhogy nézem, jelent két mandátumot, ami sok. Nagyon sok." (23:25)

A külhoni magyarok szavazati jogának elvétele egyébként régi terve a Demokratikus Koalíciónak. Bruck később így folytatta:

Bruck Gábor Forrás: Magyar Nemzet

"Környező országokban azért elég jó ritmusban csinálták. Az a gyanúm, de erről semmit nem tudok, hogy néznek néznek, ha elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni. Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van. Ebből szerintem sokat tudnak, az a kérdés, hogy használják vagy nem." (24:18)

Később pedig így védi Gyurcsány Ferencet:

„Amíg mi nem nézünk szembe, hogy azt a bukást (2010) azért együtt hoztuk haza. Azért én annak idején sokszor ültem miniszterek szobájában, és azért a média elég szervilis volt. Úgy értem, hogy nem tudtam úgy kijönni egy minisztertől, hogy egy főszerkesztő éppen ne az előszobában ült volna. Ezt együtt raktuk össze, azon a fiún, Gyurcsányon verjük le azóta is. Én szerintem segítene, ha ezen túl tudnánk lépni." (35:12)

Krokodilagyúak

A Mandiner arról is ír, hogy Bruck Gábornak az elmúlt években már több botrányos megszólalása volt, 2020 áprilisában a Népszavában például azt írta, hogy a kormánypárti szavazók primitív krokodilagyúak, augusztusban pedig azt, hogy a tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg.