Állítólag fél oldalára lebénult a Dózsa György úti gázoló, aki miatt meghalt két ember

Budapest, 2020. szeptember 30.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságo
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
Vágólapra másolva!
Még nem elég stabil az állapota, ezért egy darabig a Berettyóújfaluban lévő rabkórházban kell maradnia M. Richárdnak. A Dózsa György úti gázoló ügyvédje szerint valóban van gond a férfi szívével, de ezúttal egy sztrók miatt lábadozik az elítélt férfi - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

December 29-én egy olyan hír jelent meg a közösségi médiában, miszerint M. Richárd meghalt a börtönben. Később kiderült, hogy ez nem igaz, a férfi életben van, ám az állapota miatt a szombathelyi börtönből a berettyóújfalui rabkórházba kellett szállítani.

Richárd már tavaly december végén is a szívére panaszkodott a tárgyalásán, ezért az ügyvédje, dr. Jován László igyekezett minden követ megmozgatni, hogy kiderítse, milyen állapotban van a védence.

– idézte a jogász felháborodott szavait a Ripost.

Dr. Jován László elmondta, noha Richard a szívére panaszkodott korábban, most egy sztrók okozott nála súlyos problémát, hiszen

a bal oldala kezdetben teljesen lebénult.

Az ügyvéd ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az állapota javul, de még messze van attól, hogy talpra álljon.

M. Richárd Forrás: MTI/Mónus Márton

Jován László szerint a Dózsa György úti gázoló rosszullétét követő intézkedések meglehetősen aggályosak:

– magyarázta az ügyvéd.

M. Richard rehabilitációja még mindig tart, így a 3 év 6 hónap fogházbüntetését töltő férfi még most is a Hajdú-Bihar megyei rabkórházban lábadozik. Az állapota miatt ráadásul képtelen ott lenni a bíróságon, arról nem is beszélve, hogy egy másik, folyamatban lévő büntetőpere is várat még magára.

„Egy vesztegetési ügyben is a védencemnek mondhatom Richárdot, azok a tárgyalások azonban egyelőre elmaradnak” – mondta a jogász.