Kábítószer-kereskedőkre csaptak le a rendőrök, kilenc embert fogtak el - videó

kábítószer-kereskedők elfogás
Vágólapra másolva!
Összesen hét helyszínen csapott le a rendőrség január 24-én és 25-én egy kábítószer-kereskedő bandára. Az akció során 9 embert fogtak el, és több mint fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Egy összehangolt akció keretében hét helyszínen – Budapesten több kerületben, Dunaharasztiban és Baján - végeztek kutatást, Tóalmáson pedig szemlét tartottak a nyomozók január 24-én és január 25-én - írja csütörtök reggeli közleményében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az akció során összesen 9 embert fogtak el.

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket

D. László 53 éves budapesti lakos, Sz. J. Katalin 38 éves budapesti lakos, Cs. Ákos 41 éves tóalmási, R. Jenő 44 éves budapesti, A. Krisztina 45 éves budapesti, T. Klaudia 32 éves szintén budapesti lakos és B. László 36 éves dunaharaszti férfi a gyanú szerint részt vettek a kábítószerek értékesítésében, ezért ellenük

bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

– A gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbevételük elrendelésére került sor, és az illetékes ügyészségnél előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására – írják.

Egy körözött nőt is elfogtak

A kutatások során bruttó több mint 500 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi anyagot, több mint 85 gramm fehér színű, nedves állagú kábítószergyanús anyagot, a drogok csomagolásához, porciózásához használt tárgyakat, eszközöket és digitális mérleget, mobiltelefonokat, SIM kártyákat, és

több mint 1 millió 300 ezer forintot és 4270 eurót találtak és foglaltak le a rendőrök.

Cs. Ákos lakóhelyének szomszédságában 582 tő beltéri körülmények között termesztett, különböző fejlődési stádiumban lévő kábítószergyanús növényi egyedeket és ezek gondozásához szükséges anyagokat, eszközöket is megtaláltak a nyomozók.

A rajtaütés során B. Zsanett 32 éves budapesti nőnél kábítószert találtak, amit fogyasztás miatt vett, ezért őt is gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhet.

Sz. Annamária 33 éves szintén budapesti nő is az egyik helyszínen tartózkodott, akiről kiderült, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt körözik. A nőt az illetékes rendőrkapitányságra előállították.