Élve égett bent a rákospalotai házban az idős házaspár - szándékos gyújtogatás volt

Vágólapra másolva!
Szándékosan gyújtotta fel a garázst egy férfi másfél éve Rákospalotán. Bosszút akart állni, de nem későbbi áldozatain, egy idős házaspáron, hanem a főnökén. Ő azonban nem sérült meg, ahogy a nyugdíjasokkal lakó 12 éves fiú sem, akit nagyapja még utolsó erejével a tetőre menekített. A gyújtogató ellen napokon belül vádat emelhetnek.
Vágólapra másolva!

2020. november 23-án hajnalban egy budapesti, XVII. kerületi lakás garázsa kigyulladt, a tűz pedig gyorsan továbbterjedt a tetőtérre, ahol egy 12 éves kisfiú lakott nagyszüleivel. Ahogy nem sokkal később kiderült, a lángok nem véletlenül csaptak fel, szándékos gyújtogatás történt.

- mondta a néhány perce végetért sajtótájékoztatóján Gál Sándor, az Életvédelmi Osztály vezetője.

Az udvarban, ahol a gyújtogatást történt, három család lakott. A már említett idős emberek az unokájukkal, egy vállalkozó, és egy neki dolgozó férfi. Utóbbi gyújtotta meg szándékosan a garázst a gyanú szerint.

A vállalkozó 2020 nyarán ismerte meg a férfit, aki ezután neki dolgozott, cserébe a beköltözhetett a ház egyik részébe, és persze fizetést is kapott.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ám egyre gyakrabban jelentett beteget, illetve rendszeresen ivott, ami rossz hatással volt a munkavégzésére is. Munkáltatója többször is

figyelmeztette, hogy fejezze be az ivást, különben kénytelen felmondani neki. A férfi többször is megígérte, hogy megváltozik. November 22-én azonban a férfi ismét ivott munka előtt, ezért a vállalkozó közölte vele, hogy másnap reggel 6-ig el kell hagynia az ingatlant,

és adja vissza a kulcsokat, majd kifizette az addigi munkabérét.

Aznap éjjel azonban felesége felfigyelt arra, hogy

füst árad ki a garázsból, melynek tetőterén az alkalmazott férfi és az idős házaspár, illetve unokájuk lakott.

A vállalkozó megpróbált bejutni a garázsba, ez azonban esélytelennek bizonyult, ekkor már lángokban állt az épület.

A 12 éves fiú a tetőn segítségért kiabált, mint kiderült, nagyapja utolsó erejével tette ki a tetőre, hogy legalább ő túlélje a tűzesetet. Azonnal értesítették a rendőröket.

A rendőrök

hozták le a tetőről a gyereket, és vitték kórházba. A sokkon kívül nem történt baja. Nagyszüleit azonban már nem tudták megmenteni.

M. András ellen

elfogatóparancsot adtak ki, és a bejelentés után 8 órán belül elfogták egy IV. kerületi parkos területen.

A kisfiú később a kórházban elmondta, hogy

a férfi aznap este részegen járkált a tetőtérben, magában beszélt, nem hagyta őket pihenni annak ellenére sem hogy többször rászóltak.

Az ügyben kirendelt pszichológus szakértő megállapította, hogy a férfi büntethető, tudatában volt tette súlyának és lehetséges következményeinek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint kiderült,

2005-ben egy romániai szórakozóhelyen késsel mellkason szúrt egy másik férfit, majd részegen autóval elmenekült, és balesetet okozott. 2008-ban feleségére szintén késsel támadt féltékenységből.

A gyújtogató ellen napokon belül vádat emelhetnek.