György István: Márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok

GYÖRGY István
Budapest, 2022. február 1. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője az oltási akcióról nyilatkozik a közmédiának a Miniszterelnökségen 2022. február 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A kormány és az operatív törzs döntése nyomán márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok - jelentette be az országos oltási munkacsoport vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vágólapra másolva!

György István, aki egyben a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, azt mondta, hogy csütörtökön és pénteken délután 2 és 6 óra között, szombaton pedig délelőtt 10 és délután 6 óra között regisztráció nélkül fel lehet venni a soron következő koronavírus elleni vakcinákat.

Közölte, eddig több mint 6 390 000-en vették fel az első oltást, mintegy 60 százalékuk pedig már a harmadikat is megkapta.

Budapest, 2022. február 1. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője az oltási akcióról nyilatkozik a közmédiának a Miniszterelnökségen 2022. február 1-jén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


- tette hozzá.

György István felhívta a figyelmet arra, hogy orvosszakmai vélemények szerint 4-6 hónap után csökken a szervezet védekezőképessége, ezért indokolt a sorban következő oltás beadatása.


A negyedik oltást elsősorban az időseknek, a krónikus betegeknek és a transzplantáltaknak ajánlják, ugyanakkor bárki megkaphatja, aki úgy érzi, hogy a megelőző vakcina után 4-6 hónappal szüksége van a védettség megerősítésére.

- mondta.
Az államtitkár sikeresnek nevezte az eddigi oltási akciónapokat.
Közlése szerint november-decemberben 1,4 millió oltást adtak be a akciónapok keretében, majd később is érzékelhető volt, hogy az akciónapokon kétszer - két és félszer annyian jelentkeznek oltásra, mint a többi napon.

- mondta György István.