Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szinte minden képzési területen a nemzetközi élvonalban van Magyarország

Campus Mundi ösztöndíj nyelvtanulás külföld
Pályázz a Campus Mundi ösztöndíjprogramra: ez jelenleg a legrugalmasabb feltételeket biztosító külföldi tapasztalatszerzést támogató lehetőség a felsőoktatási hallgatók számára.
Vágólapra másolva!
Magyarország versenyképességének kulcsa a felsőoktatás korszerűsítésében és az egyetemközpontú innovációban rejlik - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek. Hankó Balázs szerint szinte minden képzési területen a nemzetközi élvonalban vagyunk.
Vágólapra másolva!

A helyettes államtitkár a február 15-ei felsőoktatási jelentkezési határidő apropóján az egyetemi modellváltás eredményeiről, a legnépszerűbb képzésekről, a magyar intézményeknek a nemzetközi rangsorokban elfoglalt helyéről és a diplomaszerzés felértékelődéséről is beszélt a Magyar Nemzetnek.

-mondta.

Idén 300 alapképzés és 400 mesterképzés indul Fotó / 123RF

A gazdaság igényeire nyitottabbá, gyakorlatorientáltabbá vált a magyar egyetemi képzés - jelentette ki Hankó Balázs, aki szerint a gazdaság fejlődésének egyik kulcsa a diplomások számának emelése. A magyar felsőoktatásból kikerülők gyorsan munkába tudnak állni, magas jövedelemmel.

Idén 350 alap- és 400 mesterképzést hirdettek meg 48 városban.

A modellváltásról a helyettes államtitkár elmondta, hogy 3 szakaszban 21 intézmény került alapítványi fenntartásba.

Hankó Balázs szerint akkor jó bármilyen átalakítás, ha az intézmények és a fiatalok egyformán profitálnak belőle.

Az egyetemisták helyzete egyértelműen javult: 10 éve a hallgatók 70 százalékát vették fel állami ösztöndíjas helyre, tavaly ezzel szemben 81 százalékukat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy idén már a GDP 1,9 százalékát fordítjuk a felsőoktatásra, ezzel egész Európában kevesen büszkélkedhetnek. Ezenfelül tervezik az egyetemek 2700 milliárd forintos összértékű fejlesztését, az intézmények saját igényei alapján újítják meg az oktatási infrastruktúrát, valamint tudományos parkok rendszerét építik ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről