Másfél millió forintot ajánlott fel Beregszász részére Nagy István agrárminiszter és Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere

Vágólapra másolva!
Magyarország nem kíván részt venni az orosz-ukrán konfliktusban. A háborús helyzet okozta társadalmi feladatokban azonban kötelességünk segítséget nyújtani. – közölte Nagy István agrárminiszter, a Győr-Moson-Sopron megyei 5. választókerület országgyűlési képviselője.
Vágólapra másolva!

Magyarországnak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia, ugyanakkor hazánk az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket, emellett a határvédelmi és humanitárius feladatokra felkészül.

A mosonmagyaróvári térség országgyűlési képviselője kiemelte: Mosonmagyaróvárnak 2008 óta testvérvárosa Beregszász, de a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziummal már korábban baráti szálak fűzték össze a várost. A kölcsönös látogatások során baráti kapcsolatok alakultak ki. Több ízben is részt vettek Mosonmagyaróvárról a gimnázium szalagtűző rendezvényén, eseményein. Nem ismeretlen az oktatás ottani helyzete, a tanárok küzdelme, hogy Kárpátalja neves magyar gimnáziuma az ottani magyar értelmiség jeleseit adja a magyar kisebbségnek.

A gimnázium a háborús helyzet első napjában menekültek befogadó központja lett. Mint ilyen, azonnali segítségre szorul, hogy az oda menekülők ne szenvedjenek hiányt. Élelmiszerre, ruhaneműkre, a mindennapi élet feltételeihez szükséges eszközökre van szükségük.

Nagy István hangsúlyozta:

Segíteni több módon is lehet: pl.

Tartós élelmiszer felajánlásával, melyeket választási irodáinkban és a Mosonmagyaróvári Önkormányzat épületében gyűjtünk.

A segítségnyújtás másik módja a „Híd Kárpátaljáért"adománygyűjtő vonal, amely a 1357 telefonszámon érhető el. Minden hívás 500 forint támogatást jelent, amely most kifejezetten nagy segítség!

Nemzeti Összefogás számlaszáma: 11711711-22222222

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a bajban testvértelepülésének segítségére siet.

Árvay István polgármester úr az önkormányzat nevében azonnali 1.000.000,- Ft , Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő pedig 500.000 forint támogatást ajánlott fel,

továbbá egyeztetnek Beregszász polgármesterével a segítségnyújtás egyéb formáiról, a segélyek eljuttatásának lehetőségeiről - írja Nagy István honlapja.

Mindketten arra kérjük Mosonmagyaróvár és a környékbeli települések lakóit, intézményeit és vállalkozásait, hogy minden lehetséges formában ajánlják fel segítségüket, a menekültek ellátásában oroszlánrészt vállaló Beregszász városának és a kárpátaljai magyaroknak.