Megérkezett a fegyverpénz

BENKŐ Tibor; PINTÉR Sándor; BALOGH János; ORBÁN Viktor; PAPP Károly; HAJDU János; RUSZIN-SZENDI Romulusz
Budapest, 2021. december 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a rendőri és katonai vezetőkkel a Karmelita kolostorban 2021. december 20-án. Mellette Balogh János országos rendőrfőkapitány (b), Papp Károly, a Belügyminisztérium államtitkára (b2), Pintér Sándor belügyminiszter (b3), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j2), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j), mögötte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. A miniszterelnök elmondta: tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében, a következő évben pedig fegyverpénzként kézhez kapják hat havi fizetésüket. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára 2022. február 10-én a Belügyminisztérium átutalta a "fegyverpénzt" - tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Magyarország Kormánya ezzel a jelentős, egyszeri juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme és a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját - áll a közleményben. A "fegyverpénzt" a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagjának utalták át - tették hozzá.
Mint írták:

a hathavi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

Belügyminisztérium: számlán a fegyverpénz Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ugyanakkor, a kormány családbarát politikájával összhangban, a juttatásban azok a hivatásos állományúak is részesültek, akik jelenleg gyermekgondozás céljából vannak távol szolgálati helyüktől, a próbaidejüket töltők pedig a próbaidő eredményes letöltését követően kapják meg a "fegyverpénzt" - fűzték hozzá. Arra is emlékeztettek, hogy a hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a "fegyverpénz" átutalása. A Kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben - olvasható a Belügyminisztérium közleményében.