Veiszer Alinda nyilvánosan jelentkezett, hogy a baloldal tévéelnöke akar lenni

Vágólapra másolva!
Szeretne egy jól működő közmédiát felépíteni Magyarországon - ezekkel a szavakkal ajánlkozott fel Veiszer Alinda a baloldalnak, jelezve, hogy tévéelnök akar lenni. Korábban már volt arról szó, hogy a Momentum főpolgármesterjelöltje lesz, még korábban kultuszminiszter szeretett volna lenni, ez tehát egy újabb karrierálom. Érdemes felidézni eddigi pályafutását, a legviccesebb hízelgéseit és legnevetségesebb tévedéseit.
Vágólapra másolva!

Veiszer Alindát három egymást követő munkahelyről rúgták ki, legutoljára a szlovák közmédia magyar nyelvű adásától. Korábban Simicska Lajos Hír TV-jétől, mert ott sem sikerült szemmel látható nézettséget produkálnia. Az utolsó adásban Veiszer és Alföldi Róbert, a már baloldali színházakba sem kellő rendező arról tanácskozott, mi lenne, ha pártot alapítanának és beszállnának a politikába. Ekkor fejtették ki, hogy vidékről kellene pártot indítaniuk - amikor a budapestiek már úgy gondolják, hogy már a vidékiek is ők -, és ekkor fejtette ki Veiszer Alinda, hogy szívesen lenne kultuszminiszter.

Nem sokkal később a felvidéki Új Szónak nyilatkozva megint erről beszélt. Biztos, hogy ezért is odázom el folyamatosan ezt a lépést, mert ha egyszer csak úgy döntenék, hogy egy politikai pártban vállalok szerepet, vagy egy kormányban vállalok pozíciót mint oktatási vagy kulturális miniszter, akkor ki kell mondani, hogy vége a sajtós munkának - mondta.

Ehhez képest most itt az új álom. Ha Veiszer Alinda tévéelnök lesz, akkor a baloldali vendégeket ilyen nyájasan fogják üdvözölni:

Igen, jól hallották. Hogy lehetsz ilyen átkozottul jóképű? - kérdezte a 444 újságíróját, aki még maga is zavarba jött a széles nyelvcsapásoktól. (Attól most tekintsünk el, hogy mi lenne, ha egy férfi műsorvezető tenné fel ugyanennek a kérdésnek a nőkre optimalizált változatát - Hogy lehetsz ilyen átkozottul csinos? -, hiszen tudjuk, mi lenne: Veiszer Alinda több beszélgetést is készítene a MeToo mozgalom magyarországi papnőivel a botrányos szexizmusról.)

Vagy ilyen felkészültséggel fognak ott műsort vezetni:

Érdemes leírni a párbeszédet:

Veiszer Alinda: De még mindig bánt, hogy nincsen Kossuth-díjad?

Rudolf Péter: Nekem van.

Veiszer Alinda: Ettől féltem...

Ez azért is érdekes, mert a köztévében Veiszer arról lett ismert, hogy kinyomtatott Wikipédia-oldalak segítségével készített interjúkat. Most úgy tűnik, kettőt lapozott.

A köztévé és a Simicska-Hír TV mellett, persze, szeretett volna máshova is bekerülni a leendő baloldali tévéelnök, azonban az RTL Klubnál sajnálatos módon csak egy kis bohóckodásra kellett egy valóságshow-szerűségbe, ahonnan kapott szavazat nélkül esett ki.

Ideológiailag azonban nyilvánvalóan megfelelő lenne, hiszen ő volt az, aki a Soros-szervezetekkel összejátszó, embercsempészet miatt letartóztatott szír úszónővel 2017-ben az akkori Simicska-féle Hír TV-ben – nincs rá jobb kifejezés – érzékenyített. Egészen pontosan: együtt érzékenyítettek. A szír úszónő (és testvére, az úgynevezett menekültcsapatban úszó másik migránsnő) az egész világon házalt a történetével, állítólag átúszták a fél tengert, miközben migránstársai tucatjait mentették meg.

Fotó: Mandiner/Facebook

Az érzékenyítő beszélgetés akkor vált különösen nevetségessé, amikor a szír úszónőről kiderült, hogy közönséges embercsempész - legalábbis vele együtt "menekült" testvérét letartóztatta a görög rendőrség, embercsempészetért.