Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba!

március 15, 2022, Kossuth Lajos tér, megemlékezés, ünnepség, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Legyen béke, szabadság és egyetértés - így mondták 1848-ban a márciusi ifjak -, és mindehhez ugyanarra a dologra van szükség: erőre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i díszünnepségen, a budapesti Kossuth téren kedden. Hangsúlyozta: "erős országot akarunk, amely ugyan a természet törvényei szerint nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek érdekei jelöljék ki a röppályáját". Ehhez tekintélyt parancsoló erő kell, és "ezt az erőt gyűjtjük, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük 12 éve" - hangsúlyozta a kormányfő, aki hozzátette: nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba!
Vágólapra másolva!

143 napja, október 23-án megüzentük a baloldalnak: nem hagyjuk, hogy visszarántsák hazánkat a baloldali rémálomba, hogy csődbe vigyék az országot, és azt is, hogy Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra

- kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, hangsúlyozva: megmutattuk az erőnket, és ez meghozta az eredményt. A kormányfő kiemelte: tartottunk több mint száz választási gyűlést és bekopogtunk több millió ajtón. Erőnk és esélyeink napról napra nőnek. Nem is emlékszem, utoljára mikor álltak ilyen jól a csillagok 19 nappal a választások előtt – jegyezte meg.

Orbán Viktor kijelentette: hiába bújt a farkas báránybőrbe, a hazugság árát meg kell fizetni. Mint mondta, az üstökösnek hitt baloldali miniszterelnök-jelölt ma már csak egy kihűlt kődarab, ezért ma együtt sóhajt az ország, micsoda szerencse, hogy nem a baloldal kezében van Magyarország kormányrúdja.

Orbán Viktor: Legyen béke, szabadság és egyetértés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Végső kétségbeesés

A miniszterelnök szerint a baloldal végső kétségbeesésében Lengyelországból Donald Tuskot is idehívta, azt a lengyelt, akit otthon is szégyellnek, mert szétverte előbb saját pártját, majd az Európai Néppártot is.

"Sohase akadályozd meg az ellenfeledet abban, hogy hibát kövessen el"

- idézte a mondást a kormányfő. A miniszterelnök arról is beszélt, régi szokása a magyaroknak, hogy amikor az ország sorsa fordul, összeülünk, tanácskozunk és közösen döntünk, hogyan kerülhetjük el a bajt és merre vegyük az irányt. Mint mondta, több mint 1100 éve csináljuk ezt, ez a legnagyobb erőnk.

Felhívta a figyelmet arra is, tudjuk, hogy nemcsak azok vannak ma itt, akiket a szemünkkel láthatunk, hanem itt vannak azok is, akiket csak a szívünkkel láthatunk, a daliás hősök, a híres vitézek, a bátor elődök és a még meg sem született gyermekeink, leendő unokáink és dédunokáink, az eljövendő korok bátor utódai is.

"Legyen béke, szabadság és egyetértés"

Orbán Viktor hangsúlyozta: mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, mindig ugyanazt akartuk:

A béke, a szabadság és az egyetértés az erős nemzetek jutalma. Ezért álmodtak Széchenyi, Kossuth és Petőfi erős Magyarországot, és ezért álmodunk mi is – tette hozzá a miniszterelnök. Mint a kormányfő hangsúlyozta, nem lehet engedni, hogy idegen népek jelöljék ki az ország röppályáját, ehhez pedig erős Magyarországra van szükség. – Ezért támogatjuk a családokat, ezért hoztunk létre egymillió munkahelyet és teremtettük meg a rezsicsökkentést – emelte ki.

A kormányfő úgy fogalmazott:

Ők azok, akik paprikából csináltak C-vitamint, akik össze- és szétforgatható kockát fabrikálnak, és vakcinával terítik le a vírust. Ez a jószívű emberek országa is Szent Erzsébettől az életükért futó menekülteket ma is segítő ezrekig. Ez mind szép és remek, de nem elég – hangsúlyozta a miniszterelnök. Mint mondta, a szépségből, leleményből és nagylelkűségből csak akkor lesz boldog ország, ha mindez erővel párosul.

– Legyen előbb erőnk és aztán igazunk, és nem fordítva

- nyomatékosította a kormányfő. Elmondta, 15 milliónyian vagyunk a világban mi, magyarok, nálunk hatalmasabb országok látókörében élünk, de ez nem ok a kishitűségre, sem a félelemre, és végképp nem ok az önfeladásra.

"Végre van belevaló külpolitikánk, így le tudtuk zárni a határt az illegális migránsok előtt, továbbá ütőképes a hadseregünk is" Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán Viktor: Nem félünk az ellenfeleinktől sem

Az erő nemcsak izom kérdése, az oroszlánt nem lehet lebirkózni, de lehet homokot szórni a szemébe. A medve szkanderben verhetetlen, de láncot lehet rá tenni, a farkast verembe lehet csalni, a vadkanból pedig pörköltet lehet csinálni – fogalmazott. Orbán Viktor azt is elmondta, mi magunk tűzzük ki a céljainkat, és azokról senki sem beszélhet le minket, nem hagyjuk, hogy más ostorozzon minket, vagy sajnálkozzon rajtunk. Nem irigyeljük mások sikerét, egyszerűen jobbak akarunk lenni náluk. Nem félünk az ellenfeleinktől sem – szögezte le.

Miképpen a miniszterelnök emlékeztetett, 2010-ben – amikor leggyengébb volt Magyarország – megfogadtuk, hogy bízni fogunk a közös akaratban, mindig kiállunk Magyarországért, és soha nem fogjuk feladni, egyetlen percre sem. Ez emelte fel Magyarországot és emiatt tartunk ott, ahol most vagyunk – húzta alá a kormányfő, jelezve: kétszázezerrel több gyermek született, mintha a baloldal maradt volna hatalmon, továbbá mindenki dolgozhat, aki akar.

Emellett végre van belevaló külpolitikánk, így le tudtuk zárni a határt az illegális migránsok előtt, továbbá ütőképes a hadseregünk is, valamint világszínvonalú rendezvényeket tudunk lebonyolítani

- sorolta.

A baloldal elvesztette a józan eszét

A háborúról azt mondta, hogy nemcsak a déli, hanem a keleti határt is védenie kell a katonáknak. Minden idők legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

Egyetlen rossz döntést sem hozhatunk. Magyarország világok határán fekszik - mondta a kormányfő. Errefelé a háborúkat nem értünk, és nem az érdekünkben vívják, akárki győz, rajtavesztünk. Közép-Európa egy sakktábla a nagyhatalmaknak - tette hozzá. Történelmünkből túl jól ismerjük a háborúk természetét. Az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni - mondta a kormányfő.

Oroszország az orosz, míg Ukrajna az ukrán érdekeket nézi, a magunk érdekeit nekünk kell képviselni higgadtan és bátran - mondta Orbán Viktor. Ebben a háborúban semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé.

A baloldal elvesztette a józan eszét és beletámolyogna egy véres háborúba, a baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa az országot a háborúba - mondta a kormányfő.

Ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverőknek - tette hozzá.

Orbán Viktor: Aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán: Aki a békére szavaz, az a Fideszre szavaz

A nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút - idézte Orbán Viktor Novák Katalint. Az édesanyák tudják, hogy húsz év kell egy ember felneveléséhez, és húsz másodperc az elvesztéséhez. A nők áldozatokat látnak a háborúban, tehát hallgatnunk kell a nőkre. Épp a legjobb időpontban lett női köztársasági elnöke Magyarországnak - mondta a kormányfő. Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie, mi mindent megtettünk a béke érdekében. Nem lehet kizárni, hogy a választás napján a szomszédban dörögni fognak a fegyverek, és így az egekbe emelkedik a választás tétje. Békepárti jobboldal, vagy háborúpárti baloldal.

A kormányfő rámutatott arra, hogy most világosan látszik a menekültek és a migránsok közötti különbség. Az utóbbit továbbra is elutasítjuk - mondta a kormányfő. Nem tudjuk, mi lesz a háború vége, és minden eshetőségre fel kell készülni.

Az utóbbinak a célja megállítani a nyugatról érkező genderőrületet - tette hozzá.

A nagy veszélyek ellen a nagy győzelem a megoldás - mondta Orbán Viktor. Erre megvan az esély, ha mindenki elvégzi a munkáját. Ilyenkor a kampányban a fájdalom a barátunk, mindenki tegyen rá még egy lapáttal - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor kijelentette, most befordulunk a célegyenesbe, 19 nap menetelés jön. Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját - zárta beszédét Orbán Viktor.