Háromnyelvű táblákkal segítik az ukrajnai menekülteket

Beregsurány, 2022. március 1. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Magyarországra érkező Ukrajnából menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyeznek el a beregsurányi polgármesteri hivatalnál kialakított segítségpont közelében 2022. március 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyarországra érkező ukrán menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyez el a magyar-ukrán határ közelében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölte a társaság kedden.
Vágólapra másolva!

Mint írták, az új, egyedi jelzésű, magyar, angol és ukrán nyelvű táblákat, illetve útirányjelzőket a Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódva gyártatták le, és kedden kezdték el kihelyezni a cég szakemberei.

A közútkezelő a kormány által Záhonyban, Barabáson, Lónyán, Beregsurányban és Tiszabecsen kialakított segítségpontokhoz vezető főbb utakra telepíti a sárga alapon fekete színű táblákat, amelyek információkat mutatnak és útirányokról tájékoztatják a menekülteket.

A társaság ezen kívül az M3-as autópálya érintett szakaszán az út felett található digitális, változtatható jelzésképű tábláin is megjelenteti ezen információkat, illetve a segítségpontoknál ugyanilyen arculattal nagyméretű táblákat helyez ki annak érdekében, hogy a bajbajutottakhoz könnyen és gyorsan eljussanak rokonaik és ismerőseik.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Magyarországra érkező Ukrajnából menekülők tájékozódásának megkönnyítésére háromnyelvű táblákat és útirányjelzőket helyeznek el a beregsurányi polgármesteri hivatalnál kialakított segítségpont közelében 2022. március 1-jén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Emellett a társaság - a Waze nevű közösségi autós applikációval együttműködve - külön kereshető helyszínként jeleníti meg az autós térképen a segítőpontokat, amelyek listája a www.utinform.hu oldalon is megtekinthető - olvasható a közleményben.

A kormány által elindított Híd Kárpátaljáért segélyakció keretében múlt szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni az összefogást.

Az adományoknak egy számlaszámot is nyitottak, de emellett várják a karitatív szervezetek, szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, a vállalkozók, önkormányzatok és magánszemélyek felajánlásait is.