Féltékenységből késelt egy kamasz Iváncsán

Lezárt akta: szerelemféltésből szúrt, 2022
„Azt hiszem, megszurkáltam valakit…” – mondta a bejelentő a segélyhívást fogadónak, majd azzal folytatta, hogy fel kívánja adni magát
Vágólapra másolva!
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak azzal a 16 éves fiúval szemben, aki tavaly ősszel volt barátnőjének iváncsai otthonában a lány 19 éves új párját többször megszúrta. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
Vágólapra másolva!

2021. október 23-án éjszaka történt a késelés, ami után a besnyői támadó feladta magát, az Adonyi Rendőrőrs járőrei pedig megbilincselték. A 16 éves fiú akkor részletesen beszámolt mindenről. Arról, miért tett és arról is, mi előzte meg a támadást. Azt mondta a nyomozóknak, szeretett volna kibékülni volt barátnőjével, és nem nézte jó szemmel a lány új kapcsolatát. Bejutott az exe iváncsai otthonába, mert tudta és várta, hogy a pár hamarosan megérkezik.

Az ajtó mögül, sötétben, késsel támadt rá az áldozatára, akit több helyen megsebesített, majd elment a helyszínről és a közelben eldobta az eszközt.

Ahogy beértek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, a kamasz már szűkszavúbb volt, nem bocsátakozott részletekbe, de beismerte a tettét.

a bűnügyi technikusok iváncsai tetthelyen készült egyik fotója Forrás: police.hu

Az áldozat és a szemtanú vallomásai azonban összecsengtek a fiú helyszíni nyilatkozatával,

amit tovább erősített a támadás szemle során megtalált és lefoglalt elkövetési eszköze, valamint a fiú telefonjából kinyert adatok, üzenetek is.

A nyomozásban résztvevő rendőröknek sikerült minden bizonyítékot összegyűjteni és elemezni. A rendőrök kezdeményezésére és az ügyészség indítványára az elfogáskor őrizetbe vett kamasz letartóztatásáról döntött a Székesfehérvári Járásbíróság. A besnyői kamasszal szemben emberölés kísérlete miatt indult nyomozást lezárták. Az ügy iratait vádemelési javaslattal külték el az illetékes ügyészeknek.