Bombariadó szinte az összes budapesti és több vidéki plázában is

Vágólapra másolva!
Hangosbemondóban kérték a vásárlókat, hogy haladéktalanul hagyják el az épületet az Árkádban és a Corvin Plázában is. Erről érkezett hír a Mammutból, az Aréna Plázából, a Westendből, a MOM Parkból és az Allee-ból is. Bombariadó volt a Debrecen plázában, Győrben két plázában, Szegeden és Miskolcon is. A rendőrök az Origónak elmondták, hogy az érintett plázákba tűzszerészeket küldtek, és közben nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt. A támadók minden esetben e-mail-ben küldték el a fenyegetést. Este kilencre a rendőrség befejezte a plázák átvizsgálását, bombát, ahogy várható volt, nem találtak.
Vágólapra másolva!

- ezt mondják be az Árkádban a hangosbemondóban, tudósított kollégánk a helyszínről.

Mindenkinek el kell hagynia az épületet. Forrás: Origo

Nem sokkal később a Corvin Plázából is kiküldtek mindenkit.

Corvin Pláza Forrás: Origo

A Haon.hu azt írja, bombariadó volt Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében. A lap úgy tudja, a debreceni Malomparkban és a Debrecen Plazában is bombariadó miatt kellett elhagynia az embereknek a bevásárlóközpontot.

Információink szerint az előbb említetteken túl, az Aréna Plázában, egy kaposvári plázában, a Mammutban, és egy győri Plázában is bombariadó van.

– mondta el megkeresésünkre Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A támadók minden esetben e-mail-en küldték a fenyegetést.

A rendőrök azonnal tűzszerészeket küldtek a plázákba, és közben nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt.

Bár egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy hány embernek kellett elhagynia az érintett plázákat a bombariadó miatt, mindez minden bizonnyal több tízezer embert érint.