Gyurcsány képviselője Márki-Zaynak: Szétverted az ellenzéket, megérdemled a pihenést!

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az ellenzéken belüli háborúskodás a történelmi választási vereséget követően. A bukott miniszterelnök-jelölt menekülne a felelősségvállalás elől, a DK választókerületi elnöke kemény üzenetekkel támadja, hívja fel rá a figyelmet a Promenad24.hu.
Vágólapra másolva!

„Kemény munka volt szétverni az ellenzéket. Megérdemled a pihenést"

– ezt írta Márki-Zay Péter közösségi oldalára csütörtök este a Demokratikus Koalíció vásárhely-makói választókerületi elnöke. Mucsi Tamás azt kommentálta, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje „Családi pihenés egy év kemény munka után" kísérőszöveggel posztolt arról, hogy szabadságra ment.

Forrás: Promenad24.hu

A Promenad24.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy ezt, a jelek szerint hosszabb szabadságát februárban még nem jelezte előre a vásárhelyi közgyűlésnek Márki-Zay, akkor az szerepelt az előterjesztésében, hogy mindösszesen két munkanapot fog „pihenni" áprilisban, amiből az egyik értelemszerűen április 1-je lehetett a választás előtt.

Mucsi egyébként nem először támadja keményen Márki-Zayt. A napokban az Atv.hu Facebook-oldalán is üzent neki, emlékeztet a hírportál.

Forrás: Promenad24.hu

A cikkhez, melyben a bukott baloldali jelölt azt elemezgette, hogy szerinte nem az ő hibái miatt veszítette el a választást az ellenzék, a következő megjegyzést fűzte:

„Nem! Dehogy! A hibáid egyenesen hoztak... egy kétharmadot a Fidesznek..."

A választást követő héten pedig úgy fogalmazott a DK választókerületi elnöke, nem Gyurcsányra vagy az összefogásra mondtak nemet az emberek április 3-án, hanem „Rád mondtak nemet, Péter!"

Az április 3-i bukást követően a Gyurcsány vezette DK és Márki-Zay között azonnal kitört a háborúskodás. Gyurcsány többször is egyértelműen Márki-Zay Pétert tette felelőssé a baloldal totális elhasaláséért, míg a vásárhelyi politikus úgy reagált: Gyurcsány a hibás, mármint szerinte még mindig „Gyurcsány a Fidesz legnagyobb fegyvere", a DK-t pedig „bolsevik pártként" emlegette, emlékeztet a lap. Hozzáteszik, Arató Gergely, a DK politikusa is konkrétan Márki-Zay „kapitány" egyszemélyi felelősségét firtatta a gigantikus kudarc kapcsán, de az ugyancsak DK-s parlamenti képviselő, Barkóczi Balázs is kijelentette: a kormányfőjelölt az oka az újabb fideszes kétharmadnak.