60 migránst zsúfolt be egy teherautóba két szerb embercsempész

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Hiába próbáltak elmenekülni, a rendőrök még aznap lecsaptak arra a két szerb férfira, akik hatvan migránst próbáltak Nyugat-Európába vinni egy teherautó rakterébe zsúfolva, élelmiszer, víz, és friss levegő nélkül. A két férfi amennyiben beismerő vallomást tesz, öt év börtönre számíthat, és tíz évre kiutasíthatják őket az országból.
Vágólapra másolva!

A szerb embercsempészek

december 19-én kora reggel egy teherautóval és egy személyautóval a szerb-magyar határ közelébe, Kisszállás területére hajtottak, ahol a teherautóval 60 szír és afgán migránst vettek fel.

A teherautó rakterén azonban nem volt szellőző nyílás és a raktér ajtaját belülről nem lehetett kinyitni. Ezenkívül ülések, biztonsági berendezések, és higiéniai eszközök, víz, ételek sem voltak a raktérben.

Az egyik szerb férfi a teherautóba zsúfolt migránsokkal az M5-ös autópályán Nyugat-Európa felé indult, míg bűntársa előfutóként hajtott előtte, hogy ha rendőrt lát, figyelmeztesse.

A raktérben hamar elfogyott a levegő, ezért Kecskemétnél a bezsúfolt migránsok dörömbölni kezdtek a kocsi ajtaján. Szállítóik ezért Kecskemétnél letértek a pályáról és Lajosmizsén megálltak.

Kiengedték a migránsokat, akik szétszéledtek a városban. A két szerb férfi ekkor

hátrahagyta a teherautót, és az előfutó autóval elmenekültek.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azonban lakossági bejelentések miatt rendőrök érkeztek a helyszínre, akik

elfogták a migránsokat. Még aznap Mórahalmon lecsaptak az embercsempészekre is,

akiket őrizetbe vettek, majd a bíró elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyészség a két sofőrt

embercsempészettel vádolja, és börtönbüntetést, emellett kiutasítást javasolt büntetésképp.

Ha a két férfi beismerő vallomást tesz, 5 év börtönre és 10 év kiutasításra számíthat.