Húzza az időt az LMP társelnöke, ezért lehet, hogy kétszer kell Újpesten választást tartani

Kanász-Nagy Máté
Vágólapra másolva!
Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke listán bejutott az országgyűlésbe. Kanász-Nagy azonban Újpesten egyéniben megválasztott önkormányzati képviselő is (egyben alpolgármester), így ez utóbbi posztjáról le kell mondania. Nem mindegy azonban, hogy ezt mikor teszi, nyáron ugyanisÚjpesten időközi választást tartanak egy képviselő halála miatt. Ha Kanász-Nagy most gyorsan lemondana, akkor a két választást meg lehetne tartani egy időben, ezzel sok pénzt spórolva az újpestieknek. Megkérdeztük az LMP társelnökét, megteszi-e, kérdésünkre azonban eddig nem válaszolt. 
Vágólapra másolva!

Két időközi önkormányzati választást kell tartani Újpesten, egyet a másfél éve meghalt Barell Zoltán körzetében, a másikat pedig a most parlamentbe jutó Kanász-Nagy Máté választókerületében. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt eddig nem lehetett kiírni, most viszont ki kell írni a választásokat, jogszabály szerint napokon belül.

Lemond-e Kanász-Nagy Máté? Forrás: Facebook

Kanász-Nagy Máté helyére viszont csak azután lehet, ha ő lemond, mint önkormányzati képviselő. Mindenképpen célszerű lenne, és Újpest sokat spórolna, ha egyidőben lehetne a két választást megtartani. Éppen ezért célszerű lenne, ha Kanász-Nagy mihamarabb lemondana.

Az Origo megkérdezte Kanász-Nagy Mátét, hogy időben lemond-e az önkormányzati mandátumáról a takarékosság érdekében. Eddig azonban nem kaptunk választ. Ha az LMP társelnöke mégis válaszol, cikkünket frissítjük.