Összeomlott egy nyolcemeletes lakóépület a közép-kínai Csangsában - videó

összeomlott épület Csangsában
Vágólapra másolva!
Öt embert emeltek ki élve szombatra virradóra a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában pénteken összedőlt nyolcemeletes lakóépület romjai közül, további 18 személy kimentésre vár - közölte a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatról nincs hír, ugyanakkor további 39 embert még keresnek.

A kimentetteket stabil állapotban szállították kórházba.

Az egyelőre ismeretlen okból összedőlt - az első jelentésekkel ellentétben nem hat-, hanem nyolcemeletes - épületben tartózkodók mentésére több mint száz főből álló csapatot küldtek.
Hszi Csin-ping kínai elnök elrendelte, hogy a bennrekedteket kutassák fel és mentsék ki "bármi áron".

Sajtóbeszámolók, továbbá a kínai közösségi platformokon megosztott felvételek szerint az épület összeomlása hatalmas porfelhőt kavart a környéken. A későbbi felvételeken az látszik, hogy a homlokzat lényegében érintetlen maradt, viszont az épület hátsó része kártyavárként omlott össze.

A kínai állami hírügynökség "saját építésűnek" nevezte az összedőlt házat, más források szerint a lakók szerkezeti átalakításokat hajtottak végre a helyiségeken.

A Csangsai Orvosi Egyetem közelében található épületben szálloda, étterem és mozi is működött. Kínában gyakoriak a különböző, az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Tavaly júliusban egy szálloda omlott össze a kelet-kínai Szucsouban. A balesetben 17 ember veszítette életét.