Pulai András baloldali közvélemény-kutató kinevettette magát a valóságot meg sem közelítő előrejelzésével - videó

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője
Vágólapra másolva!
A baloldali Publicus Intézet igazgatója, Pulai András már megint totálisan hibás előrejelzést adott, persze az is lehet, hogy tudatosan hazudott, ezt nehéz eldönteni. Mindenesetre a baloldali politológusnak ismét sikerült magát kinevettetnie.
Vágólapra másolva!

Egy szatirikus Facebook-oldal kiemelt egy részletet az egyik baloldali hírportál műsorából, amelyben a Publicus Intézet vezetője, Pulai András az országgyűlési választások előtt néhány nappal, a kampányhajrában kijelentette: „a tegnap nyilvánosságra hozott adatunk alapján nálunk ugye 2 százalékkal vezet a Fidesz az ellenzék előtt.... zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható – arra majd térjünk vissza, hogy miért – és a két kis párt, az nem fog bejutni szerintem, a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékért küzd valójában, a Mi Hazánk egy fokkal jobban áll, de nem látom azt, hogy bármi esélyük lenne arra, hogy elérnék az 5 százalékos küszöböt".

Pulai „szakszerű" előrejelzésével ellentétben a valóság az, hogy 98,97 százalékos feldolgozottság mellett a Fidesz-KDNP 53,59 százalékot szervezett, míg a baloldal 34,66 százalékot, a Mi Hazánk pedig 6,11 százalékkal bejutott az Országgyűlésbe, a Kutyapárt ugyan nem, de 3,26 százalékot kapott.

Ha a közel 99 százalékos feldolgozottságot nézzük, akkor a különbség nem 2 százalékos a Fidesz és a baloldal között, hanem egész pontosan 18,93 százalékos, tehát majd nem 19.

Pulai „csupán" 17 százalékot tévedett, noha a hibahatár 2-3 százalék szokott lenni általában, a kormánypártok pedig – mandátumban kifejezve – kétharmadot is meghaladó diadalt arattak.

Most a Publicus Intézet elnökén nevetnek az interneten, külön kiemelve Hont András baloldali publicistát, az Átlátszó munkatársát, aki nyíltan gúnyolódik Pulain.

Forrás: https://www.facebook.com/hontandras75