Újabb leleplező bizonyítékot találtak a Telex nevű blog szavazatégetős provokációjával kapcsolatban

telex logó Telex.hu
Vágólapra másolva!
Újabb bizonyítékot talált a Transzparens Újságírásért Alapítvány a szavazatégetős provokációval kapcsolatban. Kiderült az, hogy nemcsak a cikk URL-jében jelent meg a februári dátum, hanem az eredeti cikk nyilvános front endjén is.
Vágólapra másolva!

A Választási Médiafigyelő Delegáció a tegnapi nap elkezdte kivizsgálni a Telex 'Kidobott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett' című cikkével kapcsolatos kérdéseket - írja a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

A Delegáció levélben fordult Dull Szabolcshoz, annak érdekében, hogy tisztázódjon az ügy. A főszerkesztő azzal magyarázta a helyzetet, hogy technikai hiba történt a cikk szerkesztőségi rendszerükbe való átvételekor és "visszaugrott egy véletlen dátumra".

A szakmai vizsgálat során újabb képernyőképre bukkantak rá, melyből kiderül, hogy nemcsak az URL-ben jelent meg a februári dátum, hanem az eredeti cikk nyilvános front endjén is.

Forrás: Transzparens Újságírásért Alapítvány

Mindez további kérdéseket vethet fel a Telex hivatalos magyarázatával kapcsolatban. Annak érdekében, hogy megbizonyosodhasson a Delegáció arról, hogy valóban technikai probléma történt, további szakértőket bevonását kezdeményezi - írják.