Elítélték az üvegdarabokkal és téglákkal támadó, békéscsabai férfit

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a békéscsabai férfit, aki 2020. április 2-án éjszaka bűntársával együtt rátámadt korábbi élettársára. Üvegdarabokkal vagdalta össze a nőt és az új barátját. A másik támadó még az elsőfokú eljárás során, az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék az ő ügyét külön tárgyalta.
Vágólapra másolva!

Egy férfi és egy nő kapcsolata 2019-ben megszakadg, amit a korábban többször büntetett férfi nem tudott elfogadni.

Többször megfenyegette a nőt, a bíróság kétszer távoltartást is elrendelt az erőszakos férfival szemben.

A nőnek időközben lett egy új barátja, amit igyekezett eltitkolni korábbi párja elől, mert tartott tőle. A férfi 2020 tavaszán tudta meg, hogy mással jár. Elhatározta, hogy bosszút áll a nőn és az új barátján.

Április 2-án éjfél után a férfi az unokatestvérével együtt betört a nő békéscsabai otthonába, és rárontott a hálószobában pihenő párra.

A két támadó ütni-verni, rugdosni kezdte a nő barátját és a segítségére siető asszonyt.

Mivel úgy jutottak be, hogy közben betört a bejárati ajtó ablaka, üvegdarabok hevertek a földön. Ezeket vették fel a támadók,

amivel megvágták a pár mindkét tagját.

A fejükön, a felsőtestükön és a karjukon is keletkeztek sérülések.

A nő kiabálva könyögörgött, hagyják abba a támadást,

amelynek az asszony korábbi kapcsolatából született két gyermeke is tanúja volt.

illusztráció Forrás: shutterstock

Végül magukra hagyták a vérző sérülteket, de még nem végeztek.

Menekülés közben a kezük ügyébe kerülő téglákkal betörték áldozataik autóinak szélvédőjét.

A sérült nőnek végül sikerült segítséget hívni, így viszonylag gyorsan jutottak szakszerű orvosi ellátáshoz. Mivel a férfi a testén lévő vágásokba - amelyek közül az egyik a nyakán volt - akár bele is halhatott volna, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt vonták a férfit felelősségre.

A Szegedi Ítélőtáblán kedden bűnösnek találták a békéscsabai támadót és jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélték.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék férfi büntetésére vonatkozó ítéletét. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az elsőfokú bíróságon kiszabott büntetés - különös tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményt korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje, valamint újabb büntetőeljárás hatálya alatt követte el - arányos és törvényes.