Tíz embert vert át hamis hirdetésekkel egy internetes csaló

internetes, vásárlás, használt, elektronikai cikk, csalók
Az online vásárlás könnyű és egyszerű dolog, de ha használt terméket keresünk, az már kicsit veszélyesebb.
Vágólapra másolva!
Bűnügyi felügyeletet rendeltek el azzal a 21 éves, visontai férfival szemben, aki fiktív hirdetéseket adott fel az interneten, mellyel 10 embert is sikerült megtévesztenie, százezer forintos kárt okozva ezzel.
Vágólapra másolva!

A férfi november és április között online hirdetőoldalakon szórakoztató elektronikai cikkeket, különféle szerszámokat és gépeket hirdetett meg. A jelentkező vevőkkel előre elutaltatta a termékek árát, de a terméket nem kapták meg érte, mivel nem is voltak a férfinél. A hirdető elérhetetlenné vált.

A férfi 10 embernek okozott összesen 100 ezer forint nagyságrendű kárt.

Mint kiderült, a férfinak nem ez volt az első csalási ügye. Egyszer már kihallgatták, majd zárolták a bankszámláját, mivel egy új számla megnyitásával folytatta a csalásokat. Ez sem tartotta vissza a további bűncselekmények elkövetésétől.

illusztráció Forrás: Origo

A Szécsényi Rendőrkapitányságon a férfit 10 csalással gyanúsítják.

A balassagyarmati ügyészség javasolta a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, a salgótarjáni bíróság azonban elegendőnek tartotta a férfi bűnügyi felügyeletét.

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, mert a férfi a bűncselekményeket is az otthonában követte el, így fennáll a veszélye, hogy folytatja, amit elkezdett. A kényszerintézkedés tárgyában a végleges döntést a Balassagyarmati Törvényszék fogja meghozni.