Verekedő szomszédokat rögzített egy térfigyelő kamera Debrecenben - videó

ÚJ 
Kulcsszavak:Verekedéssé fajult a szomszédvita
Vágólapra másolva!
Csoportos garázdaság és könnyű testi sértés miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr és társai ellen.
Vágólapra másolva!

Március 19-én egy debreceni ház előtt egy nővérénél vendégeskedő rendőr összeveszett a szomszéddal. Indulatból felrúgta a férfi mellett álló, földdel teli talicskát, majd arcon köpte a szomszédot és meg is ütötte.

Összeverekedtek, a két férfi a földre került.

szomszédok verekedését rögzítette egy térfigyelő kamera 2022. március 19-én Debrecenben Forrás: Magyarország Ügyészsége

A hangoskodás hallatán mindkettejük felesége és a rendőr nővére is kirohant. Ők is kiabálni, veszekedni kezdtek. A rendőr nővére meglökte a szomszéd feleségét, aki visszatámadt: kétszer fejen vágta a nőt és felé is rúgott a levegőben. A férfiak verekedésébe a nők is bekapcsolódtak.

A rendőr felesége is odaszaladt a földön lévő szomszédhoz és többször belerúgott.

A több percig tartó verekedésnek végül akkor lett vége, amikor megjelent a többi szomszéd és szétválasztotta a feleket. A térfigyelő kamera felvétele alapján a nyomozók megállapították, hogy a rendőr jogtalanul támadta meg a szomszédot, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a verekedést. A szakértők szerint a szomszéd férfi "a támadás elhárításához szükséges mértéket nem lépte túl", magatartása jogos védelemnek minősül, úgyhogy ellene nem indítanak eljárást, de a négy másik embernek felelnie kell a tetteiért. Az ügynek így négy gyanúsítottja van.