A baloldal megint a dugódíj bevezetését követelte a parlamentben

budapesti dugódíj, hungária körút, illusztráció
Vágólapra másolva!
Kanász-Nagy Máté (LMP) a dugódíj minél előbbi bevezetését sürgette Budapesten kedden napirend előtt az Országgyűlésben. Szerinte a "túlzott autóhasználatot" vissza kell szorítani az életminőség javítása érdekében. Szerinte a dugódíj nem egy sarc, hanem forgalomszabályozási eszköz. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: amíg ez a kormány hivatalban van, nem lesz dugódíj. A kormány nem akarja nevelni az embereket, nem akarja megmondani, hogyan éljék az életüket, mivel közlekedjenek.
Vágólapra másolva!

Kanász-Nagy Máté (LMP) a dugódíj minél előbbi bevezetését sürgette Budapesten. Véleménye szerint a közlekedési dugót, a túlzott autóhasználatot vissza kell szorítani az életminőség javítása érdekében.

Szerinte a dugódíj nem egy sarc, hanem forgalomszabályozási eszköz.

Azt is mondta, hogy az autósoknak többet kell fizetniük, mert szerinte nem ők fizetik a közlekedés költségét.

Az LMP ismét a dugódíj bevezetését sürgette Forrás: MTI/Beliczay László

Fürjes Balázs: Nem lesz dugódíj

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kijelentette:

amíg ez a kormány hivatalban van, nem lesz dugódíj.

Indoklásként elmondta: a kormány nem akarja nevelni az embereket, nem akarja megmondani, hogyan éljék az életüket, mivel közlekedjenek. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester mellett most már az LMP is a dugódíj mellett van.

A probléma valós, de a dugódíj mint megoldás nem jó, mert nem helyes azoknak a külső kerületekben, vagy az agglomerációban élőknek a megsarcolása, akik például munkába járáshoz használják az autót.

– közölte.

Elmondta: a budapesti közlekedés romokban hever, a káosz mindennapos, mert nem hangolják össze a fővárosi önkormányzat által megvalósított fejlesztéseket, amelyek késnek is, holott a kormány jelentős pénzt ad rájuk. Ha Tarlós István maradt volna a főpolgármester, már rég készen lennének a budapesti fejlesztések – hangoztatta.

Hiányolta a 3-as metró klimatizálását.

Úgy összegzett, a főpolgármester nem teszi, amit ígért, de teszi, amiről egy szót sem szólt: megbénítja a város közlekedését biciklisávokkal és lezárja az autóval közlekedőktől szinte a teljes rakpartot.

A Momentum is dugódíjat akar

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb sarcok kivetésén dolgozhat a főváros baloldali vezetése, ismét az autósok kerültek Karácsony Gergelyék célkeresztjébe.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a dugódíj bevezetésének lehetőségéről beszélt az ATV-ben,

megjegyezve, hogy ennek jelenleg törvényi akadálya van, mivel nem a baloldal kormányoz. A napokban két kollégája, Tüttő Kata és Bősz Anett is arról beszélt, hogy vissza kellene szorítani az autósforgalmat, illetve mindenki használjon kevesebb energiát otthon. Mindez összhangban áll azzal a brüsszeli kezdeményezéssel, amihez Karácsonyék bejelentetése szerint csatlakozik Budapest.