Autóban zsúfolódó afgán migránsokat fogtak az M5-ösön, a csomagtartóban is utaztak - fotók

migráns, M5-ös autópálya
Vágólapra másolva!
Embercsempészés miatt indul eljárás az ellen a 39 éves ukrán sofőr ellen, aki hat migránsnak segített az országhatár illegális átlépésében.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. június 13-án 23 óra 30 perc körül

az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy lengyel honosságú autót, amit egy 39 éves ukrán férfi vezetett. A kocsiban hat migráns tartózkodott.

A magukat afgán állampolgárnak valló külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Forrás: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.