Hadházy most már be akarja könyörögni magát a parlamentbe

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés, parlament 
 HADHÁZY Ákos Közéleti személyiség foglalkozása páholy plenáris ülés politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 20. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos, Zugló momentumosként megválasztott – de a Momentumból időközben kirúgott – „országgyűlési" képviselője egyre jobban bánja, hogy megtagadta a képviselői eskü letételét, és ezzel elesett azoktól a juttatásoktól, amelyekre az előző ciklusban minimális képviselői munka mellett igényt tarthatott. Megnyilvánulásaiban többször is utal a fizetés és a „benzinpénz" hiányára, utóbbi miatt már vonatozni is kénytelen. Egyre többször illeti kritikával baloldali képviselőtársait is, akik vele ellentétben letették esküjüket; ők „parlamenteset" játszanak – fogalmazott.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos „országgyűlési" képviselő a bukott választás után arra agitálta baloldali képviselőtársait, hogy ne vegyék fel mandátumaikat, majd pedig az eskütételtől próbálta meg távol tartani őket. Társai végül kihátráltak mögüle, letették az esküt és ezzel teljes értékű országgyűlési képviselővé váltak. Hadházy azonban ehelyett inkább maga által „alternatívnak" mondott esküt tett, távol az Országháztól, egy baranyai kistelepülés határában.

Lázadónak szánt ötletét hamar megbánta, mert

pár hete jelentkezett Kövér László házelnöknél parlamenti eskütételre

ez ugyanis a feltétele annak (is), hogy felvehesse a képviselői juttatásait –, azonban időpontot még nem kapott erre a műveletre. Így jelenleg megválasztott „országgyűlési" képviselőként tevékenykedik, de

Facebook-posztjaiból és más megnyilvánulásaiból egyre inkább kikövetkeztethető, hogy hiányzik neki a fizetés és – számos korábbi juttatása közül – a „benzinpénz", vagyis az üzemanyagkártya is, amely szekszárdi lakóhellyel számolva az előző ciklusban havonta 5000 km-re volt érvényes.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselőként a páholyban az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vonatra száll, mint egy ember

„Nem kapok semmilyen fizetést, addig nyilvánvalóan nincsen benzinpénz, amikor lemegyek vidékre, most is voltam, múlt héten is voltam egy kis pici faluban, ezt természetesen a saját pénzemből kellett fizetni" – mondta a Szeged TV-nek korábban.

Az ingyen utazás érhető módon hiányzik a képviselőnek, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy ő most – például – vonatozni kénytelen.

Hogy eddig nem szorult rá a tömegközlekedésre, bizonyítja, hogy a Facebookon felháborodásának adott hangot a Keleti Pályaudvaron uralkodó „körülményekkel" kapcsolatban – oda érkezett meg ugyanis a képviselő a pécsi Intercityvel „A tatarozás kerülne egy kis pénzbe" – vonja le a következtetést, ami így is van, de nyitott kapukat dönget, ugyanis a

közeljövőben 1,6 milliárd forintból újul meg a pályaudvar.

Ugyanebben a posztjában a Szeged TV-s mondataihoz hasonlóan újra elpanaszolja: „nem csak fizetésem, de benzinkártyám sincs és addig ha tehetem, természetesen vonattal járok Pestre." Azt is írja: „Kövér elvtárs nem engedi letenni az esküt" – de arról elfelejt beszámolni, hogy

éppen ő nem akarta letenni az esküt, a többi képviselővel ellentétben.

Pénz, munka nélkül – Hadházy így szereti

Teljesen világossá vált az előző parlamenti ciklusban, hogy Hadházy Ákos a parlamenti mandátumát csak munka nélküli pénzkereseti lehetőségnek tekinti. Az elmúlt egy évben mindössze 2 alkalommal vett részt a Parlament ülésén, a teljes ciklus során pedig háromszor emelkedett szólásra a Tisztelt Házban – ebből kétszer saját mentelmi ügye volt a téma.

Egy alkalommal pedig, emlékezhetünk rá,

a magyar Parlament történetének legvulgárisabb tettére ragadtatta magát,

amikor az ülésteremben a magasba emelt egy táblát, melyen az állt: A lónak a f***t!

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A botránypolitikus ennek ellenére minden lehetséges juttatást igénybe vett, amit egy tisztességes országgyűlési képviselő munkájához az állam biztosít.

Hadházy esetében viszont egyértelmű, hogy nem beszélhetünk képviselői munkáról, hiszen a 4 éves időszak alatti 3 felszólalás, és az elmúlt évben tett két üléstermi látogatás semmi esetre sem nevezhető annak.

A nemrég a Momentum frakciójából (is) kirúgott képviselő mindezért a munkáért összesen bruttó 48 millió forintot vehetett fel.

Mostanra, baloldali képviselőtársai után már ő maga is nagyon sietne a Parlamentbe, láthatóan nagyon zavarja, hogy mások már bent vannak. Nagyítóval figyeli országgyűlési tevékenységüket, rendszeresen számon kéri őket, és míg korábban kollaboránsoknak nevezte azokat a képviselőket, akik felveszik a mandátumaikat és leteszik az esküt, ma már egyszerűen „biodíszletnek" hívja őket. Azt is írta közösségi oldalán: „az ellenzék vezetői számára fontosabbak voltak saját ambícióik". Egyes megjegyzései mögött pedig mintha irigykedő felhangot lehetne sejteni: „minek ott lenni?" – mármint a Parlamentben –, és az ellenzék „parlamenteset játszik".