Nem lesz dugódíj, a kormány nem támogatja

autó, forgalom, dugó, Budapest, közlekedés, érettségi
Vágólapra másolva!
A kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat - jelentette ki az Origo kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. Gulyás Gergely azt mondta: a kormány szerint nem kell anyagilag ellehetetleníteni azokat, akik autóval járnak, "ha már a főváros úgyis minden eszközzel, úton és módon ellehetetleníteni igyekszik őket".
Vágólapra másolva!

Hozzátette: sem a kormánynak, sem polgármestereknek, "még liberális polgármestereknek sem" javasolja, hogy életvezetési tanácsokat adjanak. Mindenki a jogszabályok betartása mellett úgy él, ahogy neki kényelmes. Szabadság van - jelentette ki. A miniszter megjegyezte: Európában ugyan a 21. századi liberalizmus szembefordult a szabadsággal, de ezt nem érdemes Magyarországon is átvenni. A kormány szerinte csupán ösztönzőket adhat.

Karácsony Gergelyék háborút indítottak az autósok ellen Budapesten a káoszt okozó közlekedésszervezéssel Fotó: Koncz Márton - Origo

Azon baloldali felvetésre, hogy a végtelenségig lehet emelni a benzin és az élelmiszerek árát, mert azt az emberek a végén úgyis megszokják, Gulyás azt mondta, egy baloldali kormány esetében ez biztosan így lenne.