Ütötték, tárgyakkal dobálták, becsmérelték a nevelőiket a testvérek

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Kilenc bűncselekmény elkövetésével vádol a Győri Járási Ügyészség három fiú ellen, melyeket a gondozási helyükként kijelölt gyermekotthonok és az ott dolgozó nevelők ellen valósítottak meg. Egyszer az egyik társuk volt az áldozat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint három testvér, egy most 18, 16 és 14 éves fiú tavaly márciustól szeptemberig sokszor szidta, becsmérelte nevelőit és rendszeresen azzal fenyegette meg őket, hogy meg fogják ölni.

Emellett rájuk is támadtak.

Egyszer cipőkkel dobálták az éppen szolgálatban lévő nevelőt, 20 cm pengehosszúságú kést, falécet, karót dobtak hozzá, egy másik pedagógushoz pedig egy 30 centi hosszú üvegdarabot vágtak hozzá. Volt olyan nevelő, akire kávét öntöttek, megütötték vagy éppen kaviccsal dobálták, de olyan is előfordult, hogy két pedagógusra egyszerre öntötték rá a felmosóvizet.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A nevelőotthonoknak is több százezres kárt okoztak.

Többször törtek-zúztak, tokostól kitépték az ablakokat, szekrényeket, ajtókat, ablakokat rongáltak meg. A konyhaszekrényből pedig kivették a csészéket és poharakat és a földhöz vágták őket. A Soproni Rendőrkapitányságon indult ellenük eljárás. A testvéreket letartóztatták.

Most több rendbeli, minősített közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, zaklatással, több rendbeli becsületsértéssel, több rendbeli rongálással, könnyű testi sértéssel vádolják őket.

Az ügyészek javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozták. Sorsukról várhatóan a Soproni Járásbíróságon döntenek majd.