Történelmi jobboldali győzelem Andalúziában – konzervatív erők összefogásáról tárgyalt az Alapjogokért Központ

Alapjogokrét Központ, Andalúzia, VOX párt
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ küldöttsége – Szánthó Miklós főigazgató, Kovács István stratégiai igazgató és Farkas Vajk nemzetközi igazgató – spanyol partnerei meghívására a helyszínen követte a spanyol belpolitikai szempontjából nagy jelentőségű andalúziai tartományi választásokat.
Vágólapra másolva!

Az andalúz választásokon a jobboldal történelmi győzelmet aratott, míg a baloldali erők, azaz az ibériai országot kormányzó szocialisták és szélsőbaloldali partnereik történelmi vereséget szenvedtek a legnépesebb spanyol tartományban.

Andalúziát a spanyol átmenet, 1978 óta négy évtizeden keresztül a szocialisták kormányozták. Először 2018-ban győzött a jobboldal, amely akkor koalíciós kormányt alakított, a most vasárnapi választásokon után pedig tovább erősödött a jobboldali blokk. A vasárnapi választások eredményeképpen a Néppárt egyedül alakíthat kormányt a 8,5 milliós lakosságú tartományban és a konzervatív VOX is növelte képviselői számát a tartományi törvényhozásban.

Az andalúz választások egyértelmű üzenete, hogy az emberek nem kérnek a korrupt szocialista vezetésből, amely gazdasági kudarcokat halmozott egymás után, és nem kérnek az újkommunista erők ideológiai nyomulásából sem.

Szánthó Miklós főigazgató, Kovács István stratégiai igazgató és Farkas Vajk nemzetközi igazgató spanyol partnereik meghívására érkeztek Andalúziába. Forrás: Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ küldöttsége részt vett a VOX eredményváróján, ahol a párt alelnökével, parlamenti frakcióvezetőjével és több képviselőjével egyeztetett a spanyol helyzetről.

Egyöntetű vélemény volt, hogy a baloldal történelmi bukása kedvező az országnak, mint ahogy az is, hogy az andalúz választások előrevetítik, a jövő évi országos választásokon jó eséllyel megbukhat a spanyol baloldali-kommunista kormány.

Az Alapjogokért Központ arról is tárgyalt partnereivel, hogy elengedhetetlen a nemzeti-konzervatív erők együttműködése, melynek motorja a magyar jobboldal nemzetközi építkezése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!