Özvegye újabb részleteket árult el Berecz János haláláról

MSZMP, Berecz János az MSZMP Központi Bizottságának ülésén
Vágólapra másolva!
Csendesen, olvasás közben halt meg július 7-én hajnalban Berecz János egykori politikus budai otthonában. Felesége, Sáfár Anikó színésznő talált rá.
Vágólapra másolva!

A művésznő könnyek közt mesélt a Blikknek a férjéről és a szomorú pillanatról, amikor szembesült férje halálával:

Az egykori politikus nem volt beteg, semmi előjele nem volt a tragédiának, bár az utóbbi napokban gyengélkedett,

kicsit kedvetlen volt, enni, inni se nagyon akart, de ezt mind a hőség számlájára írták.

Berecznek hosszú idő volt ezután talpra állnia, sokáig senkit nem ismert fel, még a feleségét sem, aki azon az estén pánikba esett. Ezúttal azonban nem.

1986 őszén ismerkedtek össze egy kulturális rendezvényen a Pesti Vigadóban, és első látásra úgy érezték, mintha ezer éve ismernék egymást.

Olyan szerelem, harmónia alakult ki köztük pillanatok alatt, hogy össze is házasodtak. Mindketten hoztak a családba gyereket, Berecz János hármat is, míg Sáfár Anikó egyet, de mindegyiket saját gyereküknek tartották, és ők négyen testvérként szerették egymást.

Sáfár Anikó azt is elárulta, hogy a jövő heti nagykőrösi és encsi előadásait nem mondja le, mert így igyekszik kikapcsolni magát egy kis időre mély gyászából.

– tette hozzá.

Az egykor Kádár János lehetséges utódjának tartott Berecz Jánost akarata szerint hamvasztják, a Fiumei úti temetőben búcsúztatják, a hamvait pedig a szülőhelyén, Ibrányban helyezik örök nyugalomra.

A címlapi kép illusztráció!