Bedrogozták, vagy részegre itta magát egy kanadai úszónő Budapesten

Mary-Sophie Harvey, úszás, úszó, medál
Canada's Mary-Sophie Harvey poses with her bronze medal on the podium of the Swimming Women's 400m Individual Medley Final A during Lima 2019 Pan-American Games in Lima on August 9, 2019. (Photo by Luis ROBAYO / AFP)
Vágólapra másolva!
A kanadai úszónő, Mary-Sophie Harvey Instagram-posztjára hivatkozva azt írja a swimswam.com, hogy a budapesti vizes világbajnokság után vasárnap, egy buliban bedrogozták – vette észre az Index. Az úszónő leírása szerint 4-6 óra teljesen kiesett neki az éjszakából, másnap pedig zúzódásokkal és agyrázkódással ébredt. A történet elég homályos, így azt sem lehet kizárni, hogy egyszerűen túl sokat ivott. Az ügyet vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A 22 éves Mary-Sophie Harvey szerdán tette közé Instagram-oldalán a történteket. Azt írta, hogy a budapesti világbajnokság zárónapjának éjjelén a kanadai csapattal együtt elment szórakozni és

szerinte kábítószer hatása alá került, amitől sok mindenre nem emlékszik.

Már otthon volt, amikor észrevette, hogy zúzódások vannak a testén, és akkor már az is kiderült, hogy agyrázkódása volt.

Mary-Sophie Harvey Instagram-bejegyzése:

"Arról az éjszakáról, ami teljesen kiesett az emlékezetemből:

A világbajnokság utolsó éjszakáján bedrogoztak.

Fogalmam sem volt, mi került a szervezetembe. Csak arra emlékszem, hogy másnap reggel úgy ébredtem, hogy el vagyok veszve. A csapatvezetőnk és a csapatorvosunk volt az ágyam mellett. Arra emlékszem, hogy előző este elindultunk megünnepelni a világbajnoki szereplésünket. Akkor még teljesen magamnál voltam, és csak a következő versenyem, a Nemzetközösségi Játékok járt az eszemben. És itt elszakad a film, ami utána történt, abból már semmire sem emlékszem. Négy-hat óra teljesen kiesett. A társaim elbeszéléséből vannak információim.

Csak egy dolgot tudok mondani: soha az életben nem szégyelltem magam még ennyire.

Másnap hazautaztunk, és megvacsoráztam a családommal. Emlékszem, anyám azt mondta: Lányom, nem olyan vagy, mint máskor... Persze ő semmiről sem tudott, de én is ugyanezt éreztem. Úgy éreztem, hogy az a test, amelyben vagyok, nem az enyém. (Még mindig úgy érzem.) Otthon megnéztem a testemet, és vagy egy tucatnyi zúzódást fedeztem fel magamon.

Utólag azt mesélték a társaim, hogy vinniük kellett, mert nem voltam magamnál, ez talán sok mindent megmagyaráz.

De ettől még nem érzem magam jobban.

Felhívtam az egyik barátomat, akinek orvos az anyja, ő mondta, hogy menjek be a kórházba. Úgy is tettem, és ott egy orvos és egy pszichológus megvizsgált. Ők mondták, hogy az ilyesmi gyakrabban előfordul, mint hinnénk, és szerencsés vagyok, hogy megúsztam egy bordaficammal és egy könnyebb agyrázkódással.

Ez valamelyest javított a helyzetemen, de nem sokat.

Sajnos, ilyesmi tényleg gyakrabban megesik, mint gondolnánk. Az ilyen veszélyes esetek egyre gyakrabban előfordulnak. Többnyire kinyomozhatatlanok a körülmények, és a kívülállók nagyon könnyen mondanak ítéletet, szóval, legyenek óvatosak, amikor véleményt formálnak!

Azt hittem, biztonságban vagyok, hogy ilyesmi sohasem történhet meg velem, különösen nem akkor, amikor a barátaim körében vagyok. De mégis megtörtént. Utólag azt kívánom, hogy bárcsak valaki felhívta volna a figyelmemet arra, hogy ilyen esetek is benne vannak a pakliban.

Köszönetet mondok azoknak, akik mellettem voltak, amikor sérülékeny, védtelen állapotban voltam, és azoknak is, akik a közben eltelt időben segítettek nekem. Ugyanakkor elnézést kérek mindazoktól, akik akkor láttak, amikor ilyen állapotban voltam. Még most is próbálom összeszedni magam, és próbálom újra megtalálni önmagamat. Köszönöm a megértést."

Mary-Sophie Harvey Forrás: AFP/Luis Robayo

Az esetet a kanadai szövetség vizsgálja, a swimswam.com pedig felvette a kapcsolatot a többi úszóval.

Eddig annyi derült ki, hogy a világbajnokság zárónapján egy olyan buliban volt a csapat, ahol nem csak sportolók voltak.

Az úszónő bronzérmet nyert a világbajokságon a 4x200 méteres vegyesváltó tagjaként.