Szlovák MMA-harcos testvérénél rengeteg fegyvert foglaltak le Rajkán

Vágólapra másolva!
Noha az elmúlt napokban több, egymásnak ellentmondó információ jelent meg róla a sajtóban, a Mediaworks Hírcentrum információi szerint a múlt héten egy ismert szlovák MMA-harcos testvérénél valóban nagyobb mennyiségű fegyvereket foglaltak le egy nemzetközi akció keretében Rajkán. A szlovák állampolgárságú D. Š-sel kapcsolatban a szlovákiai sajtó arról adott hírt, hogy ezek a fegyverek Ukrajnából származhatnak, de a hatóság ezt eddig nem erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják azt a szlovák állampolgárt (D. Š.-t), akit a múlt héten vettek őrizetbe rajkai otthonában egy nemzetközi akció keretében a magyar hatóságok – erősítette meg a Mediaworks Hírcentruma információit a nyomozást felügyelő Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője. Gál Katalin Zsuzsanna hozzátette: a házban lefoglalt nagyobb mennyiségű lőfegyver beigazolta a gyanút. A szlovákiai sajtóban egy ismert MMA-harcos testvéreként említett férfi letartóztatását a Mosonmagyaróvári Járásbíróság augusztus közepéig elrendelte.

Azt az Új Szó felvidéki magyar portál írta meg elsőként a napokban, hogy a szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) és a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közös akciót hajtott végre, a rajtaütés részeként egy ismert MMA-harcos bátyjának fényűző rajkai otthonába hatoltak be.

A rendőrök két napot töltöttek a házában, mely a rajkai kempingtől nem messze a Dunakiliti felé tartó úton áll és egy betonkerítés veszi körbe.

A szomszédok a lapnak elmondták, hogy a házban és udvaron kamerák vannak, az ablakok golyóállóak, és állítólag a kertben is ástak a rendőrök.

A helyszínen a helyi beszámolók szerint hatalmas mennyiségű lőfegyvert, lőszert és robbanóanyagot foglaltak le. A mesterlövész puskáktól a gépfegyvereken át az automata lőfegyvereken, az úgynevezett géppisztolyokon, valamint számos rövid félautomata fegyveren át lőszerekig, beleértve a robbanóanyagokat is. Köztük állítólag harci fegyverek legújabb modelljei is voltak. A rendőrök a felvidéki sajtó szerint Javelin páncéltörőket is kerestek − egy olyan, az ukrán háborúban is használt amerikai fegyvert, amellyel könnyen megsemmisíthetnek egy tankot vagy egy repülőgépet. A tűzszerészek a robbanóanyagok hatástalanítását még a helyszínen megkezdték.

A ház tulajdonosa, Ilja Škondrič MMA harcos testvére, D. Š, a fegyverek eredetéről állítólag elmondta, hogy

ezek eredetileg Nyugatról Ukrajnába szállított eszközök, amik az illegális fegyverkereskedelem útján visszajutnak Nyugatra, de már bűnözők kezébe.

A szlovákiai sajtóban később az is megjelent, a szlovák rendőrség cáfolta, hogy fegyvereket foglaltak le az akció során, ugyanakkor ők - ahogy ez a közleményükben is olvasható – csak a Szlovákia területén történt intézkedésekről adtak tájékoztatást, miszerint több embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítanak. A magyar ügyészség ugyanakkor megerősítette, hogy találtak fegyvereket az MMA-harcos testvérénél.