Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyógyszerdílerekre csaptak le a kecskeméti rendőrök

bűntény, bűneset, bűnözés, rendőrség, ügyészség, recept, gyógyszer, kereskedelem, illegális
Vágólapra másolva!
A kecskeméti rendőrök Szegeden fogtak el egy szegedi férfit és egy öttömösi nőt, akiknél több száz doboznyi pirula és közel egymillió forint volt elfogásuk pillanatában. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai július 20-án, szerdán vették őket őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a páros férfi tagja legalább az elmúlt két évben főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön – jórészt Szerbiában – nehezen hozzáférhetőek a betegeknek.

A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át.

hamis receptekkel váltották ki a külföldön eladásra szánt gyógyszereket Forrás: police.hu

Társa, egy 56 éves nő néhány héttel ezelőtt csatlakozott hozzá. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést a szegedi férfi végzi, a külföldi értékesítés pedig a nő feladata lesz.

Július 20-án délben Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át a férfitől.

Ezután fogták el őket a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásainak a segítségével.

gyógyszereket akartak illegális külföldön eladni a bűntársak Forrás: police.hu

A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket és közel egy millió forintnyi készpénzt, illetve találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot is. A szegedi és az öttömösi bűntársakat gyógyszerhamisítással gyanúsítják, már kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről