Köztörvényes bűncselekmény gyanúsítottját választhatják ma a Jobbik elnökének

Jóbarátok: Jakab Péter és mellette Földi István, akit eszközként használna a hatalom visszaszerzésére
Vágólapra másolva!
Hetekkel ezelőtt robbant ki a Jobbik történetének talán legnagyobb botránya, amikor kiderült, hogy a jobbikos Földi István - aki most pártelnök akar lenni – erőszakoskodott Szilágyi György élettársával egy jobbikos rendezvényen. Azóta a rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomoz. Földi - aki Jakab Péter legfőbb szövetségese - és a baloldali propagandasajtó egészen abszurd módon megpróbálta ezt úgy beállítani, mintha a fiatal nő nem mondott volna igazat, ami óriási hazugság. A személyi szabadság megsértése ugyanis a magyar Btk. szerint tökéletesen leírja azt, amivel Földit vádolja Szilágyi György élettársa. Legújabban egy erősen megvágott, alig 40 másodperces hangfelvételt szedtek elő, amelyen a koronatanú Gyüre Csaba - úgymond - "cáfolja" az állításokat, azonban a felvétel - ha alaposan megvizsgáljuk - valójában a Földi elleni vádakat erősíti. 
Vágólapra másolva!

Egy megvágott hangfelvétellel próbálja mosdatni a baloldali propagandasajtó a jobbikos Földi Istvánt, Jakab Péter legfőbb szövetségesét, közvetlenül a Jobbik elnökválasztása előtt. Földi azzal került be a hírekbe, hogy tavaly decemberben Ököritófülpösön, egy jobbikos rendezvényen erőszakoskodott a szintén jobbikos Szilágyi György élettársával, a nő állítása szerint.

A Jobbik vezetése - Jakab Péter és mamuszos szeretője, a főtitkárnőnek gúnyolt Molnár Enikő - először megpróbálta eltussolni az ügyet, de miután a pártban semmilyen vizsgálat nem indult, V. Anita feljelentést tett a rendőrségen, ahol már nyomoznak, egyelőre személyi szabadság megsértése gyanújával.

A nő korábban a sajtónak azt mondta, hogy a rendezvényen Földi István – aki most a Jobbik elnöki pozíciójára hajt – előbb pajzán megjegyzéseket tett neki, majd felcsalta egy szobába, ahol bezárta az ajtót. Mint mondta,

– mondta a nő. Elmondása szerint a tragédia egy hajszálon múlt, ugyanis mielőtt bement a szobába, megkérte Gyüre Csabát, hogy menjen majd utána, aki végül addig dörömbölt a fürdőszobaajtón, amíg Földi el nem tette a nemi szervét, majd ajtót nyitott, mintha mi sem történt volna. V. Anita és Gyüre azonnal elhagyták a helyszínt, a zaklatott nő pedig rögtön élettársát hívta telefonon.

Egészen megdöbbentő módon a balliberális média most mégis az erőszakos Földit mentegeti.

A napokban előhoztak két megvágott, összesen alig 40 másodpercnyi hangfelvételrészletet, amelyen Gyüre Csaba arról beszél, hogy nem történt erőszak. A baloldali propaganda állítása szerint ez Földi ártatlanságát bizonyítja, azonban semmiben nem mond ellent V. Anita szavainak, hiszen ő is azt mondta: nem történt erőszak, mivel Földit ebben megakadályozták.

Nézzük, mit is vágtak össze Földi védelmében.

"Ilyet száz ember csinált már, nem száz, hanem százmillió" - fogalmazott Gyüre Csaba, aki szerint az ügyet a nő, akivel Földi erőszakoskodott, „felfújta”. Ebből máris nyilvánvaló, hogy valami történt, hiszen Gyüre nem azt mondja, hogy V. Anita "kitalálta" a történetet, hanem azt, hogy "felfújta".

Ráadásul, mint Gyüre fogalmaz, „Gyuri [Szilágyi György - a szerk.] kiakadt, felhívott engem is. Kérdezett, hogy mi volt itt, mi volt ez, miért nem vigyáztál Anitára. B*szogat engem, hogy miért nem figyelek oda, de én odafigyeltem, mondom, én vigyáztam rá."

Jakab Péter bukott pártelnök az erőszakoskodó Földivel Forrás: Metropol

Vagyis: maga a felvétel bizonyítja, hogy Szilágyi György már akkor, amikor az eset tudomására jutott, felelősségre vonta Gyüre Csabát, hogy miért nem vigyázott élettársára. Vagyis nem lehet igaz, hogy Szilágyi csak a hatalmas választási bukás után találta ki az egészet, hogy Jakabot lejárassa, hiszen már akkor felelősségre vonta Gyürét, hónapokkal azelőtt, hogy a nyilvánossághoz fordult volna.

Gyüre a másik összevágott részleten azt mondja: "Nem erőszakolta meg… nem izé… nem… nem volt semmi, semmi olyan dolog". Ez szintén

egybevág azzal, amit V. Anita mondott, hiszen ő is azt mondta, hogy Földi végül nem tudta megerőszakolni, csak akarta.

Földi azonnal közleményt adott ki, és a botrány kirobbanása óta másodszor hajtogatja, hogy – szerinte – nem csinálta azt, amivel nem is vádolja senki.

Arról azonban nem beszél, hogy mit csinált. A személyi szabadság megsértésének gyanúját ugyanis egyáltalán nem tagadja, sőt, még büszkén lobogtatta is néhány héttel ezelőtt.

A kérdés tehát az, hogy mikor vallja be Földi, hogy mit csinált. Egy nőt becsalni a fürdőszobába, az ajtót rázárni, megakadályozni abban egy ideig, hogy elmenjen, és erőszakoskodni vele, az biztosan kimeríti a "személyi szabadság megsértésének" gyanúját. Ráadásul: az, hogy a rendőség ezzel a gyanúval kezd nyomozni, egyáltalán nem zárja ki, hogy az előkerülő bizonyítékok alapján később mással is meggyanúsítják Földit.

Ezek után ma könnyen előfordulhat, hogy a Jobbik megválasztja elnöknek a pártban eddig egyébként országosan kevésbé ismert Földit, aki ezt arra használhatja fel, hogy megpróbáljon beülni a parlamenti frakcióba, ezzel mentelmi jogot szerezzen magának. Ahogy azzal a köztörvényes bűncselekményekért jogerősen elítélt Czeglédi Csaba is próbálkozott.