A baloldal nem nyugszik: tovább támadják, eltörölnék a rezsicsökkentést

légkondi, indukció, elektromos bojler, konnektor, indukciós főzőlap, elektromosság, légkondicionáló, illusztráció, rezsi, rezsicsökkentés, 07.22.
Vágólapra másolva!
A baloldal az áprilisi választásokon elszenvedett megsemmisítő vereség ellenére sem hagyott fel az emberek hergelésével, továbbra is el akarják törölni a rezsicsökkentést, ez pedig tisztán kivehető a baloldali politikusok, illetve a Gyurcsány Ferenchez kötődő közéleti személyiségek kijelentéseiből. Róna Péter, Gyurcsány kedvenc közgazdásza,a baloldal bukott köztársaságielnök-jelöltje néhány hete arról beszélt, hogy túl sok pénz van a magyar embereknél, ezért ezt az adóterhek növelésével el kell tőlük venni. Tegnap pedig arról értekezett, hogy rá kellene szabadítani a magyar emberekre a piaci árakat, de többek között azt is elmondta, hogy fűtés helyett a pulóver a megoldás télen. Ezekben a kijelentésekben nincs semmi meglepő, hiszen jól ismert, hogy a baloldal hosszú ideje a rezsicsökkentés eltörlését szorgalmazza, a magyar kormány azonban az elszabaduló energiaárak és a szomszédunkban dúló háború ellenére megvédi a családokat, és az átlagfogyasztásig továbbra is mindenkinek biztosított a hatóságilag szabályozott ár, de azon túl is a piaci árnál egy jóval kedvezőbb összeget kell csak fizetni.
Vágólapra másolva!

Róna Péter, a baloldal legutóbbi köztársaságielnök-jelöltje nem futamodik meg, ha a magyar emberek pénztárcájában kell turkálni. Július elején az ATV által készített interjúban többek között arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány és az orosz - ukrán háború (szerinte) semmilyen hatással nincs az inflációra (valójában, ahogy azt megírtuk, leginkább az elhibázott brüsszeli szankciók okozzák az inflációt), majd hosszasan szidta a kormányt csak azért, mert nehéz időkben nem az út szélén hagyták az embereket, ahogyan a baloldal tette korábban, hanem 13. havi nyugdíjat adtak az időseknek, fegyverpénzt a rendvédelmi dolgozóknak, a családok pedig visszakapták a személyi jövedelemadójuk egy részét.

Róna néhány megdöbbentő megoldást is javasolt, például ha ő hozná a döntéseket, akkor 9 helyett 15 százalékra emelné valamennyi hazai cég adóját, valamint bevezetné a progresszív személyi jövedelemadót.

Az utóbbi annyit tesz, az ő szavai szerint, hogy "háromszázezer forintos szinten ez húsz százalék, aztán huszonöt, harminc és esetleg a legfelső szinten lenne harmincöt százalék." Ez összességében azt jelentené, hogy a legalacsonyabb jövedelmű emberek is 20 százalékos szja-t fizetnének, ami brutális terhet róna rájuk.

A napokban pedig Róna a Heti TV-ben arról beszélt, hogy a rezsicsökkentést teljesen el kell törölni, a piaci árakat pedig a lakosságra szabadítani. A baloldal legutóbbi köztársaságielnök-jelöltje kijelentette: "ez a rezsicsökkentési formulamodell, amit a kormány magáévá tett, az „a" rossz modell", mert szerinte a nemzetgazdaság legfőbb feladata, hogy az emberek spóroljanak.

"Most a feladat az, rászoktatni a lakosságot, hogy kevesebbet fogyasszon, és akkor hogyha fizeti a piaci árat, de kap pénzt, ami segíti őt, akkor ő eldöntheti, hogy akkor most felveszi azt a szvettert, és nem fűt 25 fokon, ugye vagy inkább alsó ingben lézeng a lakásában" - folytatta elképesztő gondolatmenetét.

Róna egyebek mellett szintén felszólalt az ársapka ellen, mivel szerinte a piachoz kell alkalmazkodni, mindenkinek kevesebbet kell fogyasztania nem csak gázból és áramból, hanem benzinből is. Vagyis ő szeretné eldönteni a magyar emberek helyett, hogy miként éljenek, arról nem is beszélve, hogy sokak nem tudnak munkába menni, gyermekeiket az iskolába vinni, vagy éppen munkájukat ellátni, ha nem tankolnak.

Azonban abban semmi meglepő nincs, hogy a baloldal az emberekkel fizettetné meg a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók árát. Márki-Zay Péter, a baloldal bukott minisztereinök-jelöltje a teljes kampányidőszak alatt felháborítóbbnál felháborítóbb kijelentéseket tett, de már 2020 őszén arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés egy ostobaság.

"Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni! Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra" - jelentette ki akkor a baloldali politikus.

2022-ben pedig már arról beszélt, hogy "az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni". Vagyis gyakorlatilag kijelentette, hogy ha a baloldal hatalomra kerülne, akkor az egyik első intézkedés a rezsicsökkentés eltörlése, és a piaci árak elszabadítása lenne. Ezt Márki-Zay még egyértelműbbé tette, amikor kijelentette, hogy

Gyurcsány-jelöltje attól sem riadt vissza, ha a magyarokat kellett szidalmazni. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a teljes baloldalt képviselve kijelentette, hogy a rezsicsökkentés népbutítás, vagyis, hogy a magyarok hülyék, valamint azt is, hogy aki a rezsicsökkentést támogatja, az sötétben tartott, trágyával etetett gomba.

Főnöke Gyurcsány Ferenc is gyakran támadta a rezsicsökkentést az elmúlt években, sőt már 2014-ben az Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy "április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet". Vagyis ő is burkoltan arra célzott, hogy ha megválasztották volna őket, akkor azonnal eltörölték volna a számukra nemkívánatos intézkedést.

A választási kampányt követően sem hagyta abba az uszítást. Kijelentette például, hogy

A rezsicsökkentés szidalmazásába gyorsan bekapcsolódott Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozata, a Momentum Mozgalom is. Képviselőjük Tompa Márton szerint ugyanis a rezsicsökkentés mellőz minden piaci logikát és "rezsicsökkentés helyett mi évi 100 000 lakás energetikai korszerűsítését tűztük ki célul."

Viszont nem csak baloldali politikusok próbálják hazugságokkal, riogatással és álhírekkel megrendíteni a lakosság rezsicsökkentésbe vetett bizalmát.

A napokban a pedofilokat mentegető Lakatos Márk hisztizett a rezsi miatt. Érdemes megjegyezni, hogy az ő kedvenc márkája a Gucci, gyakorlatilag minden alkalommal több milliót érő ruhadarabok vannak rajta. Most viszont a kormányt támadja a TikTok nevű közösségi oldalon, amely az elmúlt években a szélsőséges baloldali ideológiák melegágyává vált, és egyre nagyobb problémát okoz, mivel fiatalok százmilliói követik rajta a tartalmakat.

@lakatosmarkstyle Te inkább megfagynál télen vagy szülnél? #nekedbe#fy#magyartiktok#foryouba#csillagszóró#nowar#botrany♬ eredeti hang - Lakatos Márk