Most nincs szükség az ellentétek szítására

NACSA Lőrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Tranzitról, valamint az egység fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször a vasárnap zárult Tranzitról beszélt, amelyről elmondta, ez a jobboldali konzervatív fiatalok találkozóhelye, amit mindig a nyár végén rendeznek, lezárva az idei fesztiválszezont. Az egyhetes rendezvényen számos kulturális és zenei program zajlik, azaz van lehetőség bulizni, de mellette a Tranzit módot ad kisebb és nagyobb körű beszélgetésekre, találkozásokra, ismerkedésre. Rendeznek itt még politikai vitákat is ellenzéki szereplőkkel, ami szintén nagyon fontos. Ugyanakkor a Tranzit indítja be az őszi politikai szezont is, elhangozhatnak olyanok is, amelyek meghatározzák az elkövetkezendő időszak hazai politikáját.

Nacsa Lőrinc hozzátette, számára is mindig nagy élmény itt megjelenni, ám az is igaz, hogy idén csak az utolsó szűk másfél napra tudott elmenni Tihanyba, mivel Rómában járt a katolikus képviselők szervezetével, akiket fogadott Ferenc pápa is. Ez a találkozó nagyjából egybeesett a magyar köztársasági elnök látogatásával is, amelyről a politikus kijelentette, ez nemcsak azért volt fontos, mert Novák Katalin meghívta Ferenc pápát egy magyarországi látogatásra, aki ezt el is fogadta, hanem azért is, mert ismételten bebizonyosodott a közös értékrenddel való politizálás hasznossága.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.