Az átláthatóságnak a nyoma sincsen a Karácsony vezette fővárosban

Haumann Péter temetése, temetés, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Ughy Attila, a Fidesz fővárosi önkormányzati képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Budapest helyzetéről, a szakmai döntések hiányáról. 
Vágólapra másolva!

A politikus szerint, bár a főpolgármester folyamatosan arról beszél, hogy mennyire nincsen pénze a fővárosnak, és hogy mennyire átláthatóan működik, ám az igen furcsa, hogy mindeközben a közgyűlés tagjai nem igazán tudnak arról, hogy milyen munkát végeznek Budapest brüsszeli irodájában. Nem arról van szó, tette hozzá, hogy ne lenne szükség erre a képviseletre, hiszen ez már Tarlós István idejében is megvolt, ám akkoriban ez százmillió forintba került egy évben a fővárosnak, most ennek az összegnek a háromszorosába. Arról nem beszélve, hogy az átláthatóságnak nyoma sincsen.

A brüsszeli képviselet vezetője és a főpolgármester is többször beszélt arról, hogy majd elérik, hogy a főváros közvetlen forrásokat kapjon az EU-ból. Ezzel azonban van egy kis probléma, jegyezte meg Ughy Attila, hozzátéve, amikor az egyik fővárosi kerületet, a 18-at irányította polgármesterként, már ekkor megtapasztalta, hogy közvetlen források alig vannak, azok sem fejlesztésekre, hanem a fejlesztések előkészítésére vannak kiírva. És ebből csak töredékpénzeket lehet elnyerni. Azaz a Karácsony Gergely által elmondott kampányszöveg nem volt teljesen igaz.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.