Szorosabb együttműködést kötött a Petőfi Media Group és a közmédia a Petőfi-emlékév kapcsán

Budapest, 2022. augusztus 30. Az Átröpűlök hosszában hazámon című utazókiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum előtt felállított múzeum-buszban 2022. augusztus 30-án. A vándorkiállítást szeptember 1-jén indítja útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából. A múzeum-busz első állomása a költő szülővárosa, Kiskőrös lesz, melyet körülbelül egy éven át több mint 200 helyszín követ majd. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A korábbinál is szorosabb együttműködésre lépett a közmédia, valamint a Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group. A jövőben a közmédia megrendelésére a PMG készít tartalmakat a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, valamint a hozzájuk kapcsolódó online felületekre - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel pénteken.
Vágólapra másolva!

Tavaly márciusban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára indított közös projektet a közmédia, valamint a bicentenárium koordinálásáért felelős szervezetek. Közös irányítás alá került a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, továbbá a hozzájuk kapcsolódó online felületek.

A másfél éve megkötött együttműködés tartalma október 1-től tovább bővül: a jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi platformok tartalmait

- írták a közleményben. "A közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék" - áll a közleményben. "A klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata.

A jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi platformok tartalmait - írták a közleményben. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésébe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget" - emelte ki a közleményben Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója. A PLóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta:

a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés közös célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A PMG kiemelt és elsődleges célja a gyártás során, hogy a nemzeti kulturális minőség megtartása mellett olyan hibrid adáskoncepciókat alkosson meg, amely speciális formanyelvi eszköztára mellett elősegíti a megjelenések online térbe való beágyazását, promotálását - közölte a közmédia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!