Szijjártó Péter: A természetvédelmet nem szabad politikai kérdéssé tenni

Vágólapra másolva!
A természetvédelem ügyét nem szabad politikai vagy ideológiai szempontból megközelíteni – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a thaiföldi fenntarthatósági expón elmondott beszédében. Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videó alapján a Bangkokban tartott rendezvényen azt mondta, nem szabad hagyni, hogy politikai pártok vagy mozgalmak monopolizálják ezt az ügyet.
Vágólapra másolva!

– hívta fel a figyelmet a magyar diplomácia vezetője, hozzátéve, hogy a zöld programok téren az országoknak teljesíteniük kell a vállalásaikat, kötelezettségeiket.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott,

Az utóbbi törvény megerősíti a nemzeti célokat:

Magyarország 40 százalékkal szeretné csökkenteni szén-dioxid kibocsátását 2030-ig

– ismertette külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette:

Az ENSZ fenntarthatósági céljainak megvalósítása kapcsán megjegyezte, hogy Magyarország jelenleg a 21. helyen áll a nemzetek sorában.

– vélte a miniszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az atom- és a napenergia is függetlenné teheti és megvédheti az irracionális energiaár-változásoktól az adott országot.

Magyarország 40 éve használ atomenergiát, amivel egyébként pozitív tapasztalatai vannak, mert ez olcsó, biztonságos és fenntartható

– emelte ki, hozzátéve,

A napenergia kapcsán megjegyezte: fel kell gyorsítani az infrastruktúra kiépítését, ezért kínál támogatást erre a magyar állam a családoknak és ez jelentősen megemelte a napelemek iránti keresletet. Szólt arról is, hogy a kiállításon Magyarország is jelen van egy saját standdal, amely a napenergia és a vízügy innovációit mutatja be.

A magyar diplomácia vezetőjének a Thai Fenntarthatósági Expón elmondott beszéde alább hallgatható meg.

Szijjártó Péter Bangkokban találkozott Don Pramudwinai thai külügyminiszterrel is.