Büszkén kell vállalni az identitásunkat!

segélyszállítmányt rakodnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  AZBEJ Tristan
Budapest, 2022. március 24. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára beszél a Magyar Máltai Szeretetszolgálat logisztikai központjában tartott sajtótájékoztatón 2022. március 24-én. Harmincöt tonnányi segélyszállítmányt visz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Hungary Helps program támogatásával Budapestről, hogy segítsen az ukrajnai háború kárvallottjainak. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Azbej Tristan a külgazdasági és külügyminisztérium az üldözött keresztények megsegítésére létrejött államtitkárság, valamint a Hungary Helps program vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az identitásválasztásról, valamint az egyházak szerepéről.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször az idei népszámlálás kapcsán elmondta, ez egy igen fontos esemény, ami többek között az identitás megválaszolásáról is szól. Látni kell, hogy a világban és így Európában az identitás megvallásával is vannak problémák. Egyes helyeken egyes politikusok azt mondják, nincs szükség az identitásra, legyen mindenki egyforma. Míg mások az identitások közti konfliktusok szítására törekednek. Az első csoport, amely az identitás feladását tartja fontosnak, egy olyan gondolat köré épült eredetileg, amely szerint az identitások felvállalása a kirekesztést is erősítheti. Ez egyrészt így nem igaz, már azért sem, mert ezt a szemléletet az európai újliberális politika tűzte zászlajára, amelyik pont kirekeszti azokat, akik nem ezt vallják.

A magyar kormány az elmúlt tizenkét évben tudatosan hangoztatta, és törekedett arra, hogy büszkének kell lenni az identitásunkra, de bármilyenre. Az Alaptörvény is azt mondja, hogy a kisebbségi identitással rendelkezők is alkotórészei a magyar nemzetnek, Magyarországnak. A magyar kormány ezért is tartja fontosnak a nemzeti gondolat megjelenítését a kultúrában, az oktatásban. És ezért is jelentős például az a régészeti kutatás, amely az Árpád-házi királyokat mutatja meg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.