Egy hónap alatt nyolc helyre is betört a budapesti sorozattolvaj

Vágólapra másolva!
Elsőfokon másfél év börtönre ítélték azt a 30 éves férfit, aki tavaly ősszel, egy hónap alatt több helyre is betört a fővárosban. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Tavaly október és november között a férfi 8 budapesti gyorsétteremből, étteremből, pékségből, virágárusító sátorból és szállodából lopott Újbudán és Budafokon, emellett az I., a VIII., a XIX. és a XIV. kerületekben is próbált betöréses lopásokat elkövetni.

Elsősorban mindenhol a készpénzt kereste, de előfordult, hogy más értékeket, például mobiltelefont, táblagépet, vagy ennivalót vitt magával.

A gyorséttermekbe többnyire a megrongált kiszolgálóablakon keresztül jutott be. Az egyik XI. kerületi gyorsétterem ablakának zárját is letörte. Bemászott az üzletbe, és 100 ezer forintot kivett a kasszából, amikor tetten érte az egyik dolgozó, és felszólította, hogy adja vissza a pénzt.

Forrás: Ügyészség

Előfordult, hogy egy éjjel egymás után 5 gyorsétteremből és üzletből vitt magával értékeket, főleg pénzt. A férfi a lopásokkal

több mint 250 ezer forint kárt okozott,

ezen kívül további 150 ezer forint volt a veszélyeztetett érték.

Forrás: Ügyészség

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tartott, a melyen a tolvaj beismerő vallomást tett és ezzel lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfi és másfél év börtönre ítélte, illetve elrendelte a vele szemben korábban, más ügyben kiszabott fél évnyi felfüggesztett büntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős - írja az Ügyészség oldala.