Gulyás Gergely az Origónak: Jogellenes volt a dollárbaloldal többmilliárdos külföldi finanszírozása

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, kormányinfó, 2022.09.29.
Budapest, 2022. szeptember 29. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Egyértelműen jogellenes cselekedet volt, hogy Márki-Zay Péterék külföldről kaptak pénzt a kampányuk finanszírozására - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón. Mint fogalmazott, az ellenzék nem független, így indokolt a „dollárbaloldal" elnevezés.
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében, 2022. szeptember 29-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az Origo azon kérdésére, hogy a DK-s Varju László azt nyilatkozta, elismerte, hogy a szankciók rosszak, a baloldal mégis támogatja azokat, a miniszter azt mondta, nehéz ésszerűséget találni a baloldal nyilatkozataiban és tetteiben, pláne annak fényében, hogy kétmilliárd forintot fogadtak el tiltott kampányfinanszírozás keretében.

A jogellenes magatartásnak Gulyás Gergely szerint kell, hogy legyen következménye.

A nemzetbiztonsági bizottság összehívását a Fidesz és a KDNP képviselői már kezdeményezték - mondta egy másik kérdésünkre.