Vasúti síneknél igazoltatnak a rendőrök

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Egy nemzetközi műveletben vesznek részt, a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) irányításával induló 6. Rail Action Week elnevezésű akcióban. Oldalukon azt írták, hogy az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. Ennek az akciónak is pont az a célja, hogy

megelőzzék vele a vasúti átjárón áthaladás szabályainak megsértését, illetve a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök megrongálását.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emellett az ellenőrzéssel azt is szeretnék megelőzni, hogy az utasok a mozgó vonatokra szálljanak fel, illetve le, de terveik szerint megakadályozzák a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekményeket is. Az ellenőrzés hetében a nevelési és oktatási intézményekben a vasúti közlekedés biztonságával foglalkozó előadásokkal hívják fel a figyelmet a vasúti közlekedés veszélyeire.