A Nemzeti Múzeum nem csak egy épület

L. Simon László
L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
Vágólapra másolva!
L.Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az általa vezetett intézményről, a Horthy szoborról és az alkotás fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A főigazgató elmondta, hogy egyrészt hatalmas megtiszteltetés vezetni ezt az intézményt, másrészt viszont a jelenlegi időszakban igen nehéz feladat a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának lenni, hiszen komoly kihívások vannak, akár a mindennapi működés terén is. A múzeum a magyar nemzet egészét szolgálja, legyen szó az itthon élőkről, a Kárpát-medencében, vagy akár a diaszpórában magukat magyarnak vallókról.

Bár sokan úgy gondolják, de a Nemzeti Múzeum nem csak egy épület, hiszen tartozik hozzá negyven, köztük huszonhárom vidéki tagintézmény is. A Múzeum körúti épületet is érdemes bárkinek felkeresni, rengeteg jobbnál jobb kiállítás van és lesz, mint például a még látható, és eddig igen látogatott Tarsolylemez tárlat. De rövidesen bemutatásra kerül a World Press Photo kiállítás is. Ami a nehézségeket illeti, a főigazgató elmondta, nyilvánvalóan a megemelkedett energiaárak őket is érintik, de az biztos, hogy mindezt sem a látogatók, sem a múzeumi dolgozók nem fogják megérezni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.