A rossz döntéseket egész Európa megszenvedi

NÉMETH Szilárd Kormányinfó, Budapest, 2022. július 13.
Budapest, 2022. július 13. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, kormánybiztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a rezsivédelemről és az energiaválságra adott válaszokról.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször azt mondta el, az első őszi beérkezett számlák is azt mutatják, hogy a magyar kormány jól számolt, amikor azt mondta, hogy a magyar lakosság háromnegyede marad a rezsivédelem alatt, és azok, és akik innen kikerülnek, az úgynevezett lakossági piaci árat fizetik az átlagfogyasztás fölött, ez még így is jóval alacsonyabb, mint a piaci ár.

Az egész világon érezhető az energiaválság valamint a recesszió. Mindezek elsősorban az elhibázott szankciós döntések eredményei. Az teljesen egyértelmű, és ezt a magyar kormány is kifejtette a háború kapcsán, hogy Oroszország az agresszor, és az is nyilvánvaló, hogy valamilyen büntetést kell hozni velük szemben. De az is egyértelmű, a szankciós politika nem vált be, mert a rossz döntéseket egész Európa megszenvedi.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!